" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ.

Έφοδος στο παραδοσιακό κυριακάτικο παζάρι του Ποταμού πραγματοποιήθηκε σήμερα από τα όργανα της τάξεως των Κυθήρων, ζητώντας από τους πωλητές ανύπαρκτες δημοτικές άδειες και καταγράφοντας επιμελώς τα στοιχεία των στυγερών εγκληματιών που πουλούσαν δυο κιλά ντομάτες ή ένα χειροποίητο κόσμημα ευτελούς χρηματικής αξίας.
Θα επανέλθουμε πολύ σύντομα στο θέμα αυτό, που απειλεί κατά τα φαινόμενα όχι μόνο έναν ιστορικό θεσμό, αλλά και την ίδια την οικονομία του Ποταμού – γιατί βέβαια το παζάρι αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης του κοινού, από τον οποίο επωφελούνται όλοι οι έμποροι του χωριού.
Εν αναμονή  όμως της αντίδρασης της δημοτικής αρχής (ευελπιστούμε πως δεν θα αργήσει), σας μεταφέρουμε σχετική ανταπόκριση της Κατερίνας Μαριάτου που υπήρξε όχι μόνον αυτόπτης μάρτυς, αλλά και ύποπτη οικονομικού εγκλήματος:
«Βρέθηκα στο παζάρι με εκπαιδευτικό σκοπό, συνοδεύοντας τα παιδιά μου, τα οποία περνούν το χρόνο τους ζωγραφίζοντας πέτρες και κατασκευάζοντας ερασιτεχνικά μικρά αντικείμενα, με τη πρόθεση να δοκιμάσουν στο (ιστορικό και λαογραφικό) παζάρι του Ποταμού το εμπορικό τους δαιμόνιο. Την κίνηση αυτή τους την ενέπνευσα η ίδια, ενισχύοντάς τα ψυχολογικά και οικονομικά (τα υλικά των κατασκευών υπερέβησαν κατά πολύ τα κέρδη…) .
Τα μικροαντικείμενα κοστολογήθηκαν σε συμβολικές τιμές από 0,50 έως 2,00 ευρώ. Οι «πελάτες» τους ήταν επί το πλείστον οι συγγενείς και οι οικογενειακοί μας φίλοι, τα δε έσοδα των «πωλήσεων» καταναλώθηκαν άμεσα σε παγωτά και συναφή είδη!
 Όταν επισκέφτηκαν οι αστυνομικοί τον πάγκο μας, παρουσιάστηκα για να εξηγήσω τι ακριβώς συμβαίνει, να προστατέψω τα παιδιά από μια πιθανώς τρομοκρατική εμπειρία και να διεκδικήσω το δικαίωμά μας να αναλάβουμε τη συγκεκριμένη δράση.
Ατυχώς, έπεσα επάνω σε τοίχο, καθώς τα όργανα της τάξεως, με παράδοξη αυστηρότητα, κράτησαν τα στοιχεία της ταυτότητάς μου και με ρώτησαν αναλυτικά για τα προφανή: Ποιος τα κατασκευάζει αυτά; Τα πουλάτε; Εσείς παίρνετε τα χρήματα; Σημειώνοντας στο τέλος με αδιαπραγμάτευτο ύφος πως εάν θέλω να το κάνω αυτό, από την επόμενη Κυριακή να έχω λάβει από το Δήμο άδεια μικροπραγματευτή!
«Σε αντίθετη περίπτωση;» ερώτησα. «Δεν υπάρχει αντίθετη περίπτωση!» μού απάντησαν. Για σήμερα μείναμε μέχρι το τέλος του παζαριού. Εάν την άλλη Κυριακή ζητάμε για κάθε ζωγραφισμένη πέτρα ένα παγωτό, θα είμαστε ΟΚ;».
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΙΑΤΟΥ
 http://www.protovouliakythera.com/
ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ:
Επειδή κάποιοι από εσάς αγαπάτε τον τόπο σας και επειδή κάποιος( της αντιπολίτευσης) νοιάζεται πολύ για τα γεροντάκια που πωλούν ένα μάτσο μαϊντανό, να είσαστε σίγουροι πως λύση υπάρχει ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ!!!
Πληροφορίες μας από επιβεβαιωμένη πηγή αναφέρουν πως κάποιος τοπικός κατραστηματάρχης θέλει μονοπώλιο !!!!τη πώληση ρίγανης και τα έβαλε με τα γερόντια!!!
Καλά αυτός ο στόκος δεν γνωρίζει πως θα ακολουθήσει επίσημη καταγγελία μας τη βδομάδα που έρχεται στον κ. Καπελέρη για το εαν η φέτα είναι πρόβεια ή ο συγκεκριμένος αγόρασε τελεμέ και τον παραποίησε με σκοπό την απάτη των κατοίκων του νησιού;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris