" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

ΓΙΟΡΤΗ ΕΛΙΑΣ και ΛΑΔΙΟΥ στη ΣΕΛΛΑΣΙΑ ΣΠΑΡΤΗΣ

Από 5 έως 7 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η «8η Γιορτή Ελιάς και Λαδιού» στη Σελλασία Σπάρτης. Τη Γιορτή συνδιοργανώνουν ο Δήμος Σπάρτης και η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Γιορτή Ελιάς και Λαδιού». Οι εκδηλώσεις, στο πλαίσιο της Γιορτής, ξεκινούν την Παρασκευή 5 Αυγούστου στις 7:30 το βράδυ με τα εγκαίνια της έκθεσης και χαιρετισμούς επισήμων. Στις 8:30 θα ακολουθήσει επίσκεψη των επισήμων στο χώρο της έκθεσης. Οι εκδηλώσεις της πρώτης ημέρας της Γιορτής θα ολοκληρωθούν στις 10 το βράδυ με δημοτική παραδοσιακή μουσική.
Σάββατο 6 Αυγούστου
Το Σάββατο 6 Αυγούστου στις 6:30 το απόγευμα θα λάβει χώρα ημερίδα  του Συλλόγου Γεωπόνων Λακωνίας με θέμα «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Καλλιεργειών-Agro 2.
Στις 6:50 μ.μ., στο πλαίσιο της ημερίδας, θα παρουσιασθεί το «Μέτρο 123 – Α Επενδύσεις στη Μεταποίηση και Εμπορία Γεωργικών Προϊόντων» από το γεωπόνο του Δήμου Σπάρτης κ. Σταύρο Νικολέτο.
Αμέσως μετά, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση και θα υποβληθούν ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους. Σειρά έχει, στις 7:30 μ.μ., συζήτησης στρογγυλής τραπέζης για τη Βιολογική Γεωργία. Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα ακόλουθα: «Η νέα προκήρυξη για τη βιολογική γεωργία – κτηνοτροφία», «Νέα συστήματα πιστοποίησης», «Βιολογικός Αγροτουρισμός – Εστίαση – Καλλυντικά». Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι από τους Οργανισμούς Πιστοποίησης(θα συμμετέχει και ο Q-ways Διαδρομές Ποιότητας). Αμέσως μετά το πέρας της στρογγυλής τραπέζης θα ακολουθήσουν ερωτήσεις – συζήτηση.
Στις 8:45 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση – αφιέρωμα στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη με την ευκαιρία συμπλήρωσης 100 χρόνων από το θάνατό του. Ομιλητής θα είναι ο σχολικός σύμβουλους κ. Γιάννης Λαμπρινάκος.
Η δεύτερη ημέρα της Γιορτής Ελιάς και Λαδιού θα ολοκληρωθεί στις 10 το βράδυ με συναυλία λαϊκής μουσικής με τη Μελίνα Ασλανίδου.
Κυριακή 7 Αυγούστου
Την Κυριακή 7 Αυγούστου και ώρα 10:30 το πρωί θα διεξαχθεί η ανοιχτή Γενική Συνέλευση της Α.Μ.Κ. Εταιρείας «Γιορτή Ελιάς και Λαδιού»., ενώ την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για παιδιά.
Το απόγευμα της Κυριακής στις 6:30 θα λάβει χώρα συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Αγροτική Ανάπτυξη εν μέσω της Οικονομικής Κρίσης», όπου θα αναπτυχθούν οι θέσεις των κομμάτων, ενώ θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και συζήτηση.
Στις 8:30 θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί Ελληνικοί χοροί από το χορευτικό τμήμα της Δημοτικής Ενότητας Οινούντος. Η αυλαία της φετινής Γιορτής Ελιάς και λαδιού θα πέσει στις 10 το βράδυ με ρεμπέτικη βραδιά.
Σημειώνεται ότι στο χώρο της Γιορτής θα λειτουργούν περίπτερα εκθετών με πρόσβαση σε όλους τους επισκέπτες, ενώ κάθε ημέρα θα πραγματοποιούνται παράλληλες εκδηλώσεις. Επίσης, στο χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργεί ταβέρνα με εκλεκτούς μεζέδες, εδέσματα, ποτά και αναψυκτικά.
Πηγή peloponnisiaki.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris