" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ME ΤΗΛΕΕΡΓΑΣΙΑ ΛΟΓΩ COVID 19 --τηλ.επικοινωνίας 690 943 38 24--ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΕΙΣ ''

Σάββατο, 20 Αυγούστου 2011

ΚΑΣΤΡΑΚΙ 2011


Θα πραγματοποιηθεί 26 Αυγούστου από τον Εκπολιτιστικό και Μορφωτικό Όμιλο Καστρακίου

Ανοίγει την Παρασκευή το βράδυ 26 Αυγούστου η αυλαία της γιορτής κρασιού , που αποτελεί μια από τις κορυφαίες οργανώσεις όχι μόνο του Καστρακίου αλλά και της ευρύτερης περιοχής Καλαμπάκας.

Να αναφέρουμε πώς η γιορτή κρασιού Καστρακίου ξεκίνησε ως μία πρωτοβουλία του συλλόγου πρίν από πολλά χρόνια με στόχο την ανάδειξη της τοπικής αγροτικής παραγωγής και δράσης, που ως κύριο άξονα είχε την αμπελοκαλλιέργεια , αλλά και την πολιτιστική ταυτότητα του Καστρακίου.


Θα πρέπει να επισημανθεί ότι η αμπελοκαλλιέργεια στην σημερινή εποχή έχει ατονίσει , δεδομένου ότι πλέον οι κάτοικοι ασχολούνται με τον τουρισμό.Παρ’ όλα αυτά το αμπέλι εξακολουθεί να υπάρχει ως οικογενειακή δραστηριότητα.

Δεν υπάρχει Καστρακινός χωρίς αμπέλι και να μην παράγει κρασί , τσίπουρο και όλα τα εδέσματα του μούστου (μουσταλευριά , σουτζούκια , μουστοκούλουρα , πετιμέζι , κριτσέλια κ.α. ).
Όλο αυτόν τον κύκλο της αμπέλου που τόσο ουσιαστικό ρόλο έπαιξε στην ζωή των Καστρακινών , προσπαθεί να διασώσει και αναδείξει ο ΕΜΟΚ με την γιορτή κρασιού.

Η γιορτή πέρασε από πολύ δύσκολες φάσεις , πότε έχοντας πολύ δυναμισμό και πότε υποτονικά.
Ωστόσο και παρά τις δυσκολίες επέζησε και συνεχίζει , θέλοντας οι νέοι άνθρωποι που ανέλαβαν τα ινία του συλλόγου να φέρουν στην γιορτή την παλαιά αίγλη.

Μιλώντας στην στήλη μας ο Πρόεδρος του συλλόγου Χρήστος Παπαγεωργόπουλος ανέφερε πως αρωγός των φετινών εκδηλώσεων θα είναι ο Δήμος Καλαμπάκας , αλλά η όλη δουλειά γίνεται εθελοντικά από τα μέλη του Δ.Σ. του ΕΜΟΚ.

Σημαντική είναι και η οικονομική συνεισφορά των Επαγγελματιών του χωριού που προσέφεραν τα μέγιστα για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί (όπως πάντα) στον αύλειο χώρο του Δημοτικού σχολείου του χωριού την Παρασκευή 26 Αυγούστου και στον χώρο θα διατίθενται σουβλάκια , μπύρες ,αναψυκτικά κ.α.
Και για τους λάτρεις του κρασιού αυτό θα ρέει άφθονο και δωρεάν.

Σε ότι αφορά το μουσικό σκελος της εκδήλωσης αυτό θα το αναλάβει ο μοναδικός στο τραγούδι Καστρακινός καλλιτέχνης Παναγιώτης Ζωσιμάς και τραγουδίσρια Παγώνα Αθανασίου.

Η είσοδος της εκδήλωσης είναι μόνα 5 ευρώ και όπως προαναφέραμε το κρασί απεριόριστο και δωρεάν.
Στόχος του συλλόγου δεν είναι το κέρδος αλλά η συνέχιση ενός θεσμού πολλών ετών.
FATSIMARE MAG 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris