" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

ΚΑΣΤΡΑΚΙ 2011


Θα πραγματοποιηθεί 26 Αυγούστου από τον Εκπολιτιστικό και Μορφωτικό Όμιλο Καστρακίου

Ανοίγει την Παρασκευή το βράδυ 26 Αυγούστου η αυλαία της γιορτής κρασιού , που αποτελεί μια από τις κορυφαίες οργανώσεις όχι μόνο του Καστρακίου αλλά και της ευρύτερης περιοχής Καλαμπάκας.

Να αναφέρουμε πώς η γιορτή κρασιού Καστρακίου ξεκίνησε ως μία πρωτοβουλία του συλλόγου πρίν από πολλά χρόνια με στόχο την ανάδειξη της τοπικής αγροτικής παραγωγής και δράσης, που ως κύριο άξονα είχε την αμπελοκαλλιέργεια , αλλά και την πολιτιστική ταυτότητα του Καστρακίου.


Θα πρέπει να επισημανθεί ότι η αμπελοκαλλιέργεια στην σημερινή εποχή έχει ατονίσει , δεδομένου ότι πλέον οι κάτοικοι ασχολούνται με τον τουρισμό.Παρ’ όλα αυτά το αμπέλι εξακολουθεί να υπάρχει ως οικογενειακή δραστηριότητα.

Δεν υπάρχει Καστρακινός χωρίς αμπέλι και να μην παράγει κρασί , τσίπουρο και όλα τα εδέσματα του μούστου (μουσταλευριά , σουτζούκια , μουστοκούλουρα , πετιμέζι , κριτσέλια κ.α. ).
Όλο αυτόν τον κύκλο της αμπέλου που τόσο ουσιαστικό ρόλο έπαιξε στην ζωή των Καστρακινών , προσπαθεί να διασώσει και αναδείξει ο ΕΜΟΚ με την γιορτή κρασιού.

Η γιορτή πέρασε από πολύ δύσκολες φάσεις , πότε έχοντας πολύ δυναμισμό και πότε υποτονικά.
Ωστόσο και παρά τις δυσκολίες επέζησε και συνεχίζει , θέλοντας οι νέοι άνθρωποι που ανέλαβαν τα ινία του συλλόγου να φέρουν στην γιορτή την παλαιά αίγλη.

Μιλώντας στην στήλη μας ο Πρόεδρος του συλλόγου Χρήστος Παπαγεωργόπουλος ανέφερε πως αρωγός των φετινών εκδηλώσεων θα είναι ο Δήμος Καλαμπάκας , αλλά η όλη δουλειά γίνεται εθελοντικά από τα μέλη του Δ.Σ. του ΕΜΟΚ.

Σημαντική είναι και η οικονομική συνεισφορά των Επαγγελματιών του χωριού που προσέφεραν τα μέγιστα για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί (όπως πάντα) στον αύλειο χώρο του Δημοτικού σχολείου του χωριού την Παρασκευή 26 Αυγούστου και στον χώρο θα διατίθενται σουβλάκια , μπύρες ,αναψυκτικά κ.α.
Και για τους λάτρεις του κρασιού αυτό θα ρέει άφθονο και δωρεάν.

Σε ότι αφορά το μουσικό σκελος της εκδήλωσης αυτό θα το αναλάβει ο μοναδικός στο τραγούδι Καστρακινός καλλιτέχνης Παναγιώτης Ζωσιμάς και τραγουδίσρια Παγώνα Αθανασίου.

Η είσοδος της εκδήλωσης είναι μόνα 5 ευρώ και όπως προαναφέραμε το κρασί απεριόριστο και δωρεάν.
Στόχος του συλλόγου δεν είναι το κέρδος αλλά η συνέχιση ενός θεσμού πολλών ετών.
FATSIMARE MAG 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris