" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ:200 νέοι Ράμπο σε δράση!

Ο φόβος και ο τρόμος για όσους επαγγελματίες έχουν κάνει τη φοροδιαφυγή «δεύτερη φύση» είναι από σήμερα οι 200 «Ράμπο» της
 οικονομικής αστυνομίας που ξεχύνονται στους δρόμους, αρχικά της Αττικής, πραγματοποιώντας εντατικούς και αυστηρούς ελέγχους.

Επίσημη πρώτη σήμερα, πρώτη ημέρα του Αυγούστου, και η μεγάλη «φορεπιδρομή» της ΕΛ.ΑΣ., με 200 ειδικά εκπαιδευμένους «Ράμπο» ξεκινά. Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., αντίθετα με τους ελέγχους του ΣΔΟΕ, θα συντάσσουν αμέσως δικογραφίες εναντίον των παραβατών, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις θα αποστέλλουν τους φοροφυγάδες στο Αυτόφωρο! Και το πιο σημαντικό: θα έχουν δικαίωμα να βάζουν αμέσως λουκέτο στο κατάστημα που διαπιστώνεται ότι κάνει εκτεταμένη φοροδιαφυγή.

Οι «Ράμπο» θα «χτυπούν» ειδικά επιλεγμένους στόχους, ύστερα από καταγγελίες πολιτών που θα συγκεντρώνονται στον νέο πενταψήφιο αριθμό 11012. Σύμφωνα με πληροφορίες το τελευταίο διήμερο στο δοκιμαστικό στάδιο λειτουργίας της νέας αστυνομικής υπηρεσίας έχουν σχηματισθεί δικογραφίες σε βάρος τριών ιατρών της Αθήνας που δεν έκοβαν αποδείξεις για τις υπηρεσίες που πρόσφεραν.

Τους φοροελέγχους θα πραγματοποιεί η νέα υπηρεσία της οικονομικής αστυνομίας και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Τον κύριο έλεγχο των συναλλαγών θα έχουν τα τμήματα Προστασίας της Οικονομίας, Προστασίας της Δημόσιας Περιουσίας, Φορολογικής Αστυνόμευσης καθώς και αυτό της Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας.

Ο έλεγχος των φοροφυγάδων για την αύξηση των εσόδων θα δοθεί στο Τμήμα Φορολογικής Αστυνόμευσης που διαθέτει 27 αστυνομικούς από τους οποίους οι 14 είναι ειδικών καθηκόντων με γνώσεις σε φοροτεχνικά θέματα και οι 13 είναι ένστολοι γενικών καθηκόντων.

Με βάση τον νέο νόμο 3986/11, αν διαπιστωθεί παρακράτηση του ΦΠΑ άνω των 75.000 ευρώ, μη δήλωση φόρου εισοδήματος άνω των 150.000 ευρώ, αλλά και μη έκδοση τουλάχιστον δέκα αποδείξεων ύψους 500 ευρώ τότε συνίσταται αδίκημα κακουργηματικής φύσης και οι παραβάτες που εντοπίζονται από την ΕΛ.ΑΣ. θα οδηγούνται με συνοπτικές διαδικασίες στο Αυτόφωρο.
Espressonews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris