" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Αναβίωσε στο Ξηρολίβαδο η καθιερωμένη γιορτή της πίττας.

Με αυθόρμητη συμμετοχή και με διάχυτη την αγάπη προς την παράδοση αναβίωσε στο Ξηρολίβαδο η καθιερωμένη γιορτή της πίττας. Οι Ξηρολιβαδιώτισσες συμμετείχαν στην γιορτή με τις πίτες τους, που με ιδιαίτερο μεράκι, ξεχωριστή τεχνική και παλιές παραδοσιακές οικογενειακές συνταγές ετοίμασαν. Οι πίτες εκτέθηκαν σε μεγάλες τραπεζαρίες στην αυλή του Πολιτιστικού Κέντρου και αφέθηκαν στον θαυμασμό των Ξηρολιβαδιωτών και των πολυπληθών φίλων του χωριού που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, πριν μοιραστούν δίνοντας την ξεχωριστή γευστική διάσταση της παράδοσης.
Στην Γιορτή της Πίτας συμμετείχαν με γευστικότητες δημιουργίες τους οι Σοφία Κόγια (χορτόπιτα), Καραγεωργίου Νιόβη (τυρόπιτα), Καραμήτρου Χρύσα (τυρόπιτα), Δήμητρα Χασιώτη (τυρόπιτα), Αννα Τίκα (κολοκυθόπιτα), Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου (τυρόπιτα), Μαριοάρα Καραγιάννη (τυρόπιτα), Ευδοξία Αράβα (κρεμόπιτα), Λίτσα Μπαζάκα (χορτοπιτα), Βάσω Χατζημασούρη (πρασόπιτα), Ιφιγένεια Γκαγκανιάρα (γαλατόπιτα), Φωτούλα Κουτόβα (τυρόπιτα), Κίκα Γιαγκούλα (τυρόπιτα), Άννα Ευθυμίου (τυρόπιτα), Δέσποινα Αράβα (αυγοτυρόπιτα), Μαίρη Χασιώτη (πρασόπιτα), Λίλιαν Ντέλλα (τσουκνιδόπιτα), Κατερίνα Ζαρκάδα (τυρόπιτα), Ειρήνη Πασχαλάκη ( πίτα μάρσινα), Μαρία Ελευθεριάδου (χορτόπιτα), Λιάνα Παππαγιαννούλη (γαλατόπιτα), Καλλιρόη Χασιώτη (χορτόπιτα), Βούλη Καφέ (τυρόπιτα), Ελευθερία Νάκα (τυρόψωμο και γαλατόπιτα), Κορνηλία Μπέλλα (λαπατόπιτα και μπομπότα), Αλεξάνδρα Μουρτζίλα (κολοκυθόπιτα),   Μαρία Αράπη (γαλατόπιτα), Δέσποινα Πίκου (γαλατόπιτα), Ελένη Χριστοφορίδου (παστουρμαδόπιτα), Ευμορφία Αυτζή (τυρόπιτα), Κατερίνα Ψιψίκα (τυρόπιτα), Ευδοξία Μιχαηλίδου (κολοκυθοτυρόπιτα).
Το μοίρασμα των πιτών σε όλους τους παρευρεθέντες συνοδεύτηκε με ατομικά γιαούρτια becel προσφορά του διαιτολόγου Αθανασίου Τόπη και της εταιρίας ΕΛΑΪΣ.
Τούς παρευρισκόμενους χαιρέτισε η Γ.Γ. του ΠΟΞ Τασούλα Κόγια η οποία αναφέρθηκε στην παράδοση της ξηρολιβαδιώτικης πίτας και στην συνέχεια παρουσίασε τις συμμετοχές. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Ταμίας του ΠΟΞ Γιάννης Τσιαμήτρος που επιμελήθηκε το μουσικοχορευτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης. Η εκδήλωση υποστηρίχθηκε τεχνικά από ομάδα που συντόνισε το μέλος του Δ.Σ. του ΠΟΞ Γιώργος Γεωργίου.

Η γιορτή της πίτας ολοκληρώθηκε με το παραδοσιακό γλέντι στον χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ξηρολιβάδου, στο οποίο δικαιωματικά πρωτοστάτησαν οι γυναίκες του χωριού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris