" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Ράμπο -ιδιώτες!!!

Του Δημήτρη Διαμαντίδη
(Από την ΗΜΗΡΕΣΙΑ)

Την αναχαίτιση του παρεμπορίου, που έχει λάβει τρομακτικές διαστάσεις με τζίρο περίπου 25 δισ. ευρώ το χρόνο, θα επιχειρήσουν από το τέλος του έτους και ιδιώτες, οι οποίοι θα προσλαμβάνονται από τα κατά τόπους επιμελητήρια και θα διενεργούν ελέγχους εξοπλισμένοι με σπρέι καταστροφής των προϊόντων - μαϊμού. Οπως επισήμανε από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, «ανέλαβα την υποχρέωση και πολύ σύντομα θα έχουμε μία νομοθετική ρύθμιση, με την οποία πρόκειται να βάλουμε κι άλλους «παίκτες» σε αυτό το παιχνίδι, ώστε να καταπολεμήσουμε το φαινόμενο του παρεμπορίου.
Ηδη έχουμε ξεκινήσει την εκτέλεση ενός προγράμματος, με στόχο την αντιμετώπιση του προβλήματος στη βάση του. Μέχρι το τέλος του έτους αναμένουμε να έχουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα για τις εισαγωγές και το χονδρεμπόριο και θα καταγράψουμε τις αποθήκες και τους χώρους συγκέντρωσης των παράνομων εμπορευμάτων».
Ομάδα
Επιπλέον ο κ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε τη δημιουργία κοινής ομάδας από την Ελληνική Αστυνομία και το ΣΔΟΕ για τη διενέργεια ελέγχων και εξήγγειλε ότι άμεσα θα υπάρξει καμπάνια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών, ώστε να μην αγοράζουν προϊόντα του παρεμπορίου.
Ενδεικτικά και στο πλαίσιο σχετικής σύσκεψης φορέων της Θεσσαλονίκης με τον υπουργό Ανάπτυξης, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της Δημοτικής Αστυνομίας της πόλης στον τομέα της πάταξης του παρεμπορίου. Ετσι, από τις αρχές του έτους πραγματοποιήθηκαν 991 κατασχέσεις προϊόντων - μαϊμού, τα οποία καταστράφηκαν, ενώ στο κέντρο της πόλης ανακαλύφθηκε μεγάλη αποθήκη με είδη παράνομου εμπορίου.
«Περιμένουμε να γίνει η ρύθμιση στο τέλος του έτους, να πάρουμε τις αρμοδιότητες και να προσλάβουμε πέντε με έξι άτομα, τα οποία θα ασχολούνται καθημερινά μόνο με τους ελέγχους για το παρεμπόριο, έχοντας παράλληλα και εκτελεστική ικανότητα, ώστε να μπορούν να ψεκάζουν με σπρέι και να καταστρέφουν τα προϊόντα ή να τα μεταφέρουν στις αποθήκες», ανέφερε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης.
Μετανάστες
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Κ. Χαντζαρίδης, σημείωσε πως το παρεμπόριο συνδέεται άμεσα με το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης και ζήτησε να καθιερωθούν έλεγχοι με σκάνερ εμπορευμάτων στις πύλες εισόδου της χώρας. Τη δημιουργία ενός ειδικού γραφείου, το οποίο θα συνεργάζεται με το ΣΔΟΕ και την Αστυνομία και θα δέχεται καταγγελίες από καταναλωτές και εμπόρους για ανάλογα προϊόντα πρότεινε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, Δ. Λακασάς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris