Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Με επιτυχία(;) η φτωχική γιορτή ούζου στο Πλωμάρι.

Πραγματοποιήθηκε και φέτος όπως πάντα η Γιορτή του Ούζου. Ίσως η πιο φτωχική των τελευταίων 10-15 ετών ήταν η φετινή διήμερη εκδήλωση. Λίγο η κρίση, λίγο ο Καλλικράτης, λίγο ο Δήμος… Δεν συμμετείχαν δυο από τις 4 Πλωμαρίτικες ποτοποιίες και 2 από τους 3 εμφιαλωτές ελαιολάδου, δυστυχώς απουσίαζε και η φωτογραφική ομάδα Πλωμαρίου.
Αναμφισβήτητα η ατραξιόν της δεύτερης μέρας των μουσικοχορευτικών εκδηλώσεων, ήταν ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτριος Βουνάτσος που μαζί με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κορδόνη και την Αντιπρόεδρο του τοπικού συμβουλίου κ. Γερακίτη, ξεφάντωσαν σε νησιώτικους ρυθμούς και ειδικά ο Δήμαρχος έδειξε ότι τουλάχιστον στο χορό “τα σπάει”.
Φέτος απουσίαζαν τα μεγάλα ονόματα της μουσικής, όπως ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Δημήτρης Μπάσης, ο Πέτρος Γαϊτανός, η Μαριώ, Τα Παιδιά από την Πάτρα και άλλοι που είχαμε συνηθίσει να μας διασκεδάζουν τα προηγούμενα χρόνια στις Γιορτές Ούζου.
Κατά τα άλλα, τα τοπικά μουσικά και χορευτικά σχήματα ήταν αντάξια των περιστάσεων, διασκεδάζοντας το κοινό του Πλωμαρίου και τους τουρίστες-επισκέπτες.
Ο Δήμος εξέδωσε και δελτίο τύπου για την φετινή Γιορτή Ούζο: Την Κυριακή το βράδυ ο Δήμαρχος Λέσβου, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστο Κορδώνη και τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Ηλία Κουνιαρέλλη, παρέστη στο κλείσιμο της διήμερης Γιορτής του Ούζου στην κεντρική πλατεία Πλωμαρίου. Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο τέως Δήμαρχος Πλωμαρίου Μιχάλης Μαμάκος, ο τέως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Μαρσώνης, δημοτικοί σύμβουλοι και τοπικές αρχές. Ο Δήμαρχος συνεχάρη την κα Βούλα Γερακίτου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού «Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού» και Αντιπρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Πλωμαρίου, η οποία είχε την ευθύνη της διοργάνωσης των εκδηλώσεων, τις ποτοποιίες του Πλωμαρίου και όσους συνέβαλαν εθελοντικά στη μεγάλη επιτυχία των διήμερων εκδηλώσεων που αποτελούν θεσμό για το Πλωμάρι και είχαν ενταχθεί στο πλαίσιο του «Λεσβιακού Καλοκαιριού 2011».