" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

ΠΑΖΑΡΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ:Η παράγκα… έκλεισε: Κάθε πέρυσι και καλύτερα...


Η παράγκα… έκλεισε: Κάθε πέρυσι και καλύτερα...
Τέλειωσε και για φέτος το παζάρι… Πόσοι βγήκαν χαμένοι και πόσοι κερδισμένοι από την παρουσία τους μια βδομάδα στην εμποροπανήγυρη της Αγίας Παρασκευής, μπορούμε να το πούμε… βλέποντας και μόνο ότι στις δέκα, για παράδειγμα, παράγκες οι οκτώ ήταν made in Bangladesh. Εμείς κάναμε μια σύντομη (λόγω ζέστης) βόλτα στα, όχι και τόσο εύκολα στη γύρα, σοκάκια του παζαριού και έμποροι από την Χαλκίδα, μας είπαν:


Άγγελος Μπαράκος: «Δυστυχώς, ο κόσμος καθ’ όλη τη διάρκεια του παζαριού, ήταν πολύ μαζεμένος. Έκανε τη βόλτα του, κοίταζε, ρωτούσε τιμές και έφευγε. Άλλωστε μην ξεχνάμε πως «δυνατοί» έμποροι από άλλες περιοχές, δεν ήρθαν και φέτος στο παζάρι της Χαλκίδας γιατί παρόλο που ο

Δήμος Χαλκιδέων δεν έχει κάνει καμία αύξηση στην ενοικίαση του χώρου, τους φαίνεται ακριβό και λόγω της ύφεσης της δουλειάς. Εμείς, οι έμποροι από την Χαλκίδα, δεν έχουμε παράπονο. Όμως βλέπουμε ότι η δουλειά έχει πέσει σε ένα μεγάλο ποσοστό και η όποια μείωση του ενοικίου θα ήταν σημαντική.»

Νίκος Εξαδάκτυλος: «Το παζάρι χάνει σιγά-σιγά την αίγλη του. Μην πω μάλιστα πως χρόνια τώρα την έχει χάσει… Όταν για παράδειγμα πλέον ο πελάτης έρχεται να ψωνίσει τα απολύτως απαραίτητα, δεν προτιμάει βιοτεχνίες ή καταστήματα αλλά το… «όλα 1 ευρώ»! Κίνα, Ινδία, οι χώρες που κυριαρχεί το δικό τους εμπόρευμα. Το΄χουν κάνει το παζάρι… να μην πω. Δεν υπάρχει καμία επίβλεψη, δεν υπάρχει κανένα κριτήριο ποιος θα συμμετέχει και ποιος όχι. Και μέσα σε όλον αυτόν τον ανταγωνισμό, υπάρχει και η κρίση που την νιώθουμε όλο και πιο έντονα κάθε χρόνο. Γι΄αυτό, κάθε πέρσι και καλύτερα!»

Σταύρος Βρανόπουλος: «Ο κόσμος δεν ψωνίζει. Και εκείνοι που ψωνίζουν είναι πολύ λίγοι. Η κρίση φάνηκε από νωρίς, παρόλο που οι τιμές είναι οι ίδιες με πέρσι. Σημαντικό «πλήγμα» όμως στην μείωση του τζίρου μας είναι και η απεργία των ταξί. Πολύς είναι ο κόσμος που ήθελε να επισκεφτεί το παζάρι αλλά δεν είχε μέσο. Θεωρώ, παρόλο που έχουν και οι ταξιτζήδες τα δίκια τους, πως θα έπρεπε να την έχουν λήξει για να εξυπηρετηθεί και ο κόσμος».

Γιώργος Πανταζής: «Ο κόσμος βλέπει, ρωτάει, φεύγει. Πεσμένη πολύ η κίνηση συγκριτικά με άλλες χρονιές και… που είμαστε ακόμα! Σημαντικό ρόλο παίζει και το γεγονός πως υπάρχουν πολλοί ξένοι που με την πραμάτεια τους, κόβουν την κίνηση από εμάς που πληρώνουμε και τον χώρο και όλα. Δυστυχώς, τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα θέλαμε. Κάθε πέρσι και καλύτερα…»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris