" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Αυτή την Κυριακή ξεκινούν τα Ελαφονήσια.

Αφιερωμένες στη μνήμη της μάχης του Λαφονησίου το 1824, στον ηρωικό θάνατο 40 πολεμιστών και στη θυσία 600 γυναικόπαιδων, είναι οι
φετινές εκδηλώσεις «Ελαφονήσια 2011» που διοργανώνει ο Δήμος Κισάμου και η Ένωση Εννιαχωριανών Αττικής.

Η αυλαία θα ανοίξει την Κυριακή 7 Αυγούστου με την διεξαγωγή του δρόμου ειρήνης που θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί από το Αερινό Κισάμου και το μνημειακό ελαιόδεντρο και θα καταλήξει στο μνημείο του Λαφονησίου,

Την ίδια ημέρα στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί ο περίπλους του Λαφονησίου και το απόγευμα ο αγώνας δρόμου θυσίας από την Ιερά Μονή Παναγίας της Χρυσοσκαλίτισσας στο μνημείο του Λαφονησίου.

Η ημέρα θα κλείσει με επιμνημόσυνη δέηση και τρισάγιο στο μνημείο για τους πεσόντες του Λαφονησίου.

Διάφορες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν έως τις 28 Αυγούστου:

Το Σάββατο 13 Αυγούστου θα τελεστεί θεία λειτουργία στην εκκλησία της Αγίας Ειρήνης στο Λαφονήσι και επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στον χώρο σφαγής.

Την Τετάρτη 17 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί θεία λειτουργία στην εκκλησία του Αγ. Μύρωνα Κεραμωτής και επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στον χώρο σφαγής Ξωτικόσπηλιο.

Το Σάββατο 20 Αυγούστου, στις 4 το απόγευμα, θα γίνουν στα Περβόλια Κισάμου μαθήματα καλαθοπλεκτικής από ντόπιους μαστόρους.

Την Δευτέρα 22 Αυγούστου, στις 8 το βράδυ, θα δοθεί στον Κάμπο θεατρική παράσταση, από τη θεατρική ομάδα «Ηλεκτρικός Θησέας» Παλαιόχωρας με το έργο «Μάθε παιδί μου γράμματα».


Την Τρίτη 23 Αυγούστου, στις 8:30 το βράδυ, θα δοθεί στη Χρυσοσκαλίτισσα δείπνο τιμής στα άτομα της τρίτης ηλικίας του δήμου.

Την Τετάρτη 24 Αυγούστου, στις 7 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί στο Αμυγδαλοκεφάλι η γιορτή του δειλινού, με ποιήματα μουσική και τραγούδια με κρητική και λαϊκή ορχήστρα.

Το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Αυγούστου, θα γίνει στο Έλος γιορτή μελιού με παραδοσιακό ξεμέλισμα, ενώ θα παρουσιαστούν προϊόντα της κυψέλης, παραδοσιακά γλυκά με μέλι και θα γίνουν ομιλίες για το μέλι και τα προβλήματα των μελισσοκόμων

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris