" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

ΦΑΡΣΑΛΑ:Το «Παναιά παζάρ» σε δράση.

ΦΑΡΣΑΛΑ:14-22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Το παζάρι όπως κάθε χρονιά άνοιξε επισήμως την αυλαία του την παραμονή του εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στις 14 Αυγούστου. Το παζάρι διαρκεί μια εβδομάδα παραδοσιακά ενώ αποτελεί και μια χρυσή ευκαιρία για όλους όσους δεν έχουν ακόμη  πάει διακοπές και  έμειναν  πίσω στο κλεινόν άστυ να ξεφύγουν λίγο από την ρουτίνα της καθημερινότητας και τον εργασιακό φόρτο και να διασκεδάσουν κάνοντας παράλληλα τα ψώνια τους στους πάγκους του παζαριού.
Τα είδη που μπορεί να βρει κάποιος στο παζάρι είναι πολλά! Ένδυση, υπόδηση, λευκά είδη, κοσμήματα, αρώματα τυπωμένα μπλουζάκια, εσώρουχα, φαγητό όλα τα έχει το παζάρι. Ακόμη και σπάνια ζώα.

Το παζάρι και φέτος αναμένεται να προσελκύσει πολύ κόσμο ενώ το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια πραγματοποιείται στη σκεπαστή ανοιχτή αγορά απέναντι από το Δημοτικό Στάδιο της πόλης βοηθά αρκετά στην ομαλή διεξαγωγή του κάτι που φάνηκε από την πρώτη κιόλας χρονιά της εφαρμογή του μέτρου παρά τις μικρές δυσκολίες και τους κινδύνους που διατρέχουν οι πεζοί κατά την προσπάθειά τους να διασχίσουν το δρόμο Φαρσάλων- Λάρισας καθώς δεν υπάρχει φωτεινός σηματοδότης για πεζούς.

Παραδοσιακά, το παζάρι των Φαρσάλων προσελκύει πολύ κόσμο όχι μόνο από την πόλη αλλά και από την ευρύτερη επαρχία.
Το «Παναιά παζάρ» όπως είναι και η παλαιά του ονομασία αποτελεί παράδοση για την πόλη των Φαρσάλων εδώ και αρκετά χρόνια και αν κρίνει κανείς από την απήχησή του στον καταναλωτικό  κόσμο μάλλον το έθιμο αυτό θα συνεχίσει να υπάρχει για αρκετά χρόνια ακόμα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris