" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Εύκολη και γρήγορη η πρόσβαση από πολλές περιοχές

ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗ ΝΕΓΡΑΔΩΝ: Εύκολη και γρήγορη η πρόσβαση από πολλές περιοχές

Αύριο η οριστική απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο Πωγωνίου

• «Η λειτουργία της εμποροπανήγυρης ήταν αίτημα της τοπικής κοινωνίας, αλλά και της πλειοψηφίας των τοπικών βιοτεχνών», δήλωσε χθες ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης, ερωτηθείς από τον «Π.Λ.», με αφορμή το θόρυβο που δημιουργήθηκε μετά την ανακοίνωση της αντιπολίτευσης (Ι. Ντόντης), που αντιτίθεται στην λειτουργία της.
Η άποψη της πλειοψηφίας είναι δεδομένη, σύμφωνα με τον κ. Καψάλη και αύριο το απόγευμα θα εκφραστεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα συνέλθει για να παρθεί και η τελική απόφαση.

ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ Ο ΧΩΡΟΣ!
Η εμποροπανήγυρη σχεδιάζεται να εγκατασταθεί λίγο μετά τη «Βρύση του Πασά», στην περιοχή των Νεγράδων, δίπλα στην Εθνική Οδό, όπου υπάρχει κατάλληλη δημοτική έκταση  50 περίπου στρεμμάτων.
Η τοποθεσία θεωρείται ιδανική τόσο, από τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, όσο και από τους ίδιους τους παζαριώτες.
Κι αυτό γιατί, όπως υποστηρίζουν, βρίσκεται σε ένα σημείο που είναι προσβάσιμο από αρκετές περιοχές και μπορεί να εξυπηρετήσει μεγάλο αριθμό πολιτών, αφού εύκολα και γρήγορα θα μπορούν να επισκεφθούν το παζάρι  πολίτες από τα Γιάννινα (φτάνουν μέσα σε 20 λεπτά), από το Ζαγόρι, την Κόνιτσα, το Πωγώνι, αλλά και τη Ζίτσα.
Το γεγονός αυτό μάλιστα καθιστά την συγκεκριμένη θέση ως την πλέον κατάλληλη και για μόνιμη λειτουργία εμποροπανήγυρης κάθε χρόνο!
Δεδομένου μάλιστα ότι φέτος δεν θα λειτουργήσει καμιά άλλη εμποροπανήγυρη  στον ευρύτερο Δήμο Ιωαννιτών, αυτή των Νεγράδων μπορεί να καταστεί πόλος έλξης για πολλούς, οι οποίοι στους δύσκολα οικονομικά καιρούς θα μπορούν να προμηθευτούν προϊόντα σε χαμηλές τιμές.

ΔΕΝ ΡΥΠΑΙΝΕΙ!
Στον χώρο που προορίζεται να γίνει, το πιο σημαντικό είναι ότι δεν προκαλείται ρύπανση, υπάρχει νερό και ρεύμα, δεν δημιουργείται κυκλοφοριακό πρόβλημα (υπάρχουν μεγάλες εκτάσεις για να διαμορφωθούν ως χώροι στάθμευσης), ενώ θα λειτουργήσουν ανάλογες με το χώρο χημικές τουαλέτες.
Επίσης θα δημιουργηθούν κατάλληλες προσβάσεις με εισόδους  - εξόδους που θα διευκολύνουν όσους πάνε από τα Γιάννινα και το αντίστροφο και έτσι  δεν θα δημιουργηθεί κυκλοφοριακό πρόβλημα.

ΠΕΡΙ ΤΙΣ 200 ΠΑΡΑΓΚΕΣ…
Υπολογίζεται ότι για πρώτη χρονιά φέτος μπορούν να στηθούν περί τις 200 παράγκες σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Μάλιστα, ειδικά για τους ντόπιους βιοτέχνες που θα συμμετέχουν θα υπάρξει μειωμένο τιμολόγιο.
Από… υπερβάλλοντα ζήλο κάποιοι παζαριώτες είχαν αρχίσει να στήνουν τα παραπήγματα, γεγονός που καυτηρίασε η αντιπολίτευση, μιάς και το θέμα δεν είχε ακόμη εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Έτσι την Πέμπτη σταμάτησαν οι εργασίες και πλέον οι ενδιαφερόμενοι έμποροι, αλλά και οι πολίτες θα περιμένουν την αυριανή οριστική απόφαση, η οποία, εκτός απροόπτου, θα είναι υπέρ της λειτουργίας εμποροπανήγυρης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris