" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Γιορτή του Κρασιού στη Λεμεσό:50 χρόνια ζωής και αποκτά τον ξεχωριστό τίτλο ''Οινόχρυσο Ιωβηλαίο''.

Χωρίς προηγούμενο θα είναι οι φετινές καινοτομίες για τη Γιορτή του Κρασιού στη Λεμεσό, η οποία φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια ζωής και αποκτά τον ξεχωριστό τίτλο ''Οινόχρυσο Ιωβηλαίο''.

Μια πρώτη γεύση από τις φετινές εκπλήξεις που ετοιμάζει ο Δήμος της πόλης κατά το δεκαήμερο 8 με 18 Σεπτεμβρίου, έδωσε το μεσημέρι, στο πλαίσιο της τελετής υπογραφής συμβολαίων για την κατασκευή νέων περιπτέρων για τις τέσσερις οινοβιομηχανίες, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της Γιορτής, πρώην Δήμαρχος Λεμεσού και Πρόεδρος του Συνδέσμου Οινοπαραγωγών, Αντώνης Χατζηπαύλου.

Στην ομιλία του, ο κ. Χατζηπαύλου ανέφερε πως ''το κρασί στη χώρα μας πάει πιο πέρα και από την ιστορία και αυτή η κληρονομία μας φορτώνει φορτίο βαρύ αλλά και ευχάριστο, για να το αξιοποιήσουμε και να το παραδώσουμε στις επόμενες γενεές χωρίς ελλείμματα''.

''Είναι γι αυτό το λόγο που αποδίδουμε μεγάλη σημασία στη Γιορτή του Κρασιού που έγινε πλέον ο αγαπημένος θεσμός της πολιτιστικής Κύπρου'', είπε ο Αντώνης Χατζηπαύλου και πρόσθεσε ότι ''ο Δήμος πήρε την απόφαση να προσδώσει στη γιορτή τον αρμόζοντα πανηγυρικό χαρακτήρα, με μια πρωτοφανή και ουσιαστική αναβάθμιση, με στόχο να συνεχίσει την επιτυχία της ως ο θεσμός της δημοφιλέστερης ψυχαγωγικής εκδήλωσης και της κορυφαίας έπαλξης προβολής των οινικών μας προϊόντων, με απαιτήσεις διεθνούς πλέον απήχησης''.

Αναφερόμενος στην υπογραφή της τριμερούς σύμβασης για κατασκευή προτυποποιημένων περιπτέρων για τις τέσσερις οινοβιομηχανίες της πόλης, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, είπε πως πρόκειται για μια καινοτομία που σηματοδοτεί μια νέα εποχή και πως ''η πολύ ώριμη αντίληψη των οινοβιομηχανιών για μια αγαστή συνεργασία στη δημιουργία του νεοφανούς έργου της πρότυπης παρουσίας τους, κρίνεται ιδιαιτέρως αξιέπαινη και δημιουργεί αισθήματα αισιοδοξίας στην προοπτική ανάκαμψης στον αμπελοοινικό τομέα''.

''Οι νέες, συντονισμένες προσπάθειες θα αναδείξουν και πάλι το Κυπριακό κρασί στο διεθνές ανταγωνιστικό επίπεδο, όπως ήδη οι Κύπριοι, έμπειροι πλέον οινογνώστες, το αναγνωρίζουν, παραμερίζοντας τα όποια κατάλοιπα προκαταλήψεων επικρατούσαν μέχρι πρόσφατα για τα κρασιά του τόπου μας'', συμπλήρωσε.

Μεταξύ άλλων, για την φετινή γιορτή, αποφασίστηκε η μετάθεση της από τα τέλη Αυγούστου, στις 8 Σεπτεμβρίου, ώστε να απαμβλυνθούν οι συνθήκες ζέστης και υγρασίας, ενώ παράλληλα να δοθούν ερείσματα για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και της παρουσίας των φοιτητών.

Ανάμεσα στις διάφορες δράσεις που προγραμματίζονται για τον εορτασμό των 50χρόνων της γιορτής, είναι η έκδοση επετειακού γραμματοσήμου, ποτηριών, εκδόσεων κ.α.

Λεπτομέρειες, γύρω από τις καινοτομίες που θα φέρει η 50η Γιορτή του Κρασιού, όπως η κατασκευή του μεγαλύτερου ποτηριού για κρασί, με στόχο μια θέση στα ρεκόρ Guinness, θα δοθούν την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris