" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

«Βαλκανική Πλατεία 2011»

Ταξίδι στα έθιμα, τους ήχους και τα χρώματα των Βαλκανίων

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της «Βαλκανικής Πλατείας 2011» θα παρουσιάσει ο Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης σε Συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει την ..
Τρίτη 30 Αυγούστου 2011, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125).

Η «Βαλκανική Πλατεία» αποτελεί εδώ και 12 χρόνια έναν κορυφαίο πολιτισμικό θεσμό της πόλης, τόσο λόγω του ενδιαφέροντος και του υψηλού επιπέδου προγράμματος που παρουσιάζει, όσο και αυτής καθ’ αυτής της φιλοσοφίας της διοργάνωσης. Πρόκειται για μια γιορτή «τέχνης και συνύπαρξης» με συμμετοχές από χώρες της Βαλκανικής που λειτουργεί ως ένα κοινό πεδίο δημιουργίας, μια κοινή μνήμη, ένα απόθεμα προσδοκιών και ελπίδων για τους λαούς των Βαλκανίων παρά τις πολιτιστικές και γλωσσικές αντιθέσεις, τις εθνικές και θρησκευτικές τους διαφορές.

Στόχος του διευρυμένου πλέον δήμου Νεάπολης-Συκεών είναι η συνέχιση και ενίσχυση της πορείας του κορυφαίου αυτού θεσμού που χωρίς αποκλεισμούς ή ηγεμονισμούς, μέσω μιας κοινής γλώσσας, αυτής του πολιτισμού και της δημιουργίας, συνεχίζει να συγκεντρώνει την κοινή αγωνία για το μέλλον, αποτελώντας ένα παλλόμενο σημείο συνάντησης εικόνων και λόγων, ανθρώπων και παραδόσεων, παρελθόντος και παρόντος.

Πρεμιέρα με «Άξιον Εστί»

Η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί από την 1η έως και τις 8 Σεπτεμβρίου 2011 και θα περιλαμβάνει ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με μουσικά, χορευτικά και θεατρικά σχήματα, ενδιαφέρουσες συναυλίες, παρουσιάσεις βιβλίων Ελλήνων και Βαλκάνιων συγγραφέων, έκθεση χαρακτικής, παρουσιάσεις και εκθέσεις εθελοντικών κοινωνικών και οικολογικών οργανώσεων, γαστρονομικές και εμπορικές εκθέσεις καθώς και ένα πλούσιο παιδικό πρόγραμμα. Ένα πολύχρωμο παζλ της βαλκανικής κουλτούρας, το οποίο θα παρουσιάσει αναλυτικά ο Δήμαρχος κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου.

Η Τελετή Έναρξης της Βαλκανικής Πλατείας, που διοργανώνεται σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου, με μια μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στην ειρήνη, στο χώρο των Συμμαχικών Κοιμητηρίων των θυμάτων του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου. Η Τελετή Έναρξης περιλαμβάνει την παρουσίαση του έργου «Άξιον Εστί» του νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη, μελοποιημένο από το Μίκη Θεοδωράκη, με σολίστ τον Μανώλη Μητσιά, αφηγητή το Γρηγόρη Βαλτινό, ψάλτη-βαρύτονο τον Απόστολο Σωτηρούδη και τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Καλαμαριάς, υπό την διεύθυνση του Κωστή Παπάζογλου. Συμμετέχουν επίσης η πολυφωνική χορωδία Σταγείρων-Ακάνθου του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής, η χορωδία της Μουσικής Σχολής Ρεντίνας του Δήμου Βόλβης και η Νέα χορωδία του Δήμου Καλαμαριάς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris