" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

«Ραβασάκια» στέλνει από σήμερα η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

«Ραβασάκια» σε όλους ανεξαιρέτως τους φορολογούμενους αρχίζει να στέλνει από σήμερα η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Στα εκκαθαριστικά σημειώματα, θα περιλαμβάνονται όλες οι έκτακτες εισφορές που προβλέπονται στο...
Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να αντιστρέψει την αρνητική πορεία των εσόδων, να κλείσει τη «μαύρη τρύπα» που ξεπερνά τα 4 δισ. ευρώ και να παρουσιάσει έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό στο τέλος του έτους.

Η ηγεσία του υπουργείου υπολογίζει μάλιστα ότι την τετραετία 2011 - 2015 θα εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, την έκτακτη εισφορά στις αντικειμενικές δαπάνες (Ι.Χ. αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής κ.λπ.), αλλά και το τέλος επιτηδεύματος, περισσότερα από 9 δισ. Ευρώ.

Ειδική εισφορά αλληλεγγύης

Περίπου 1,38 δισ. Ευρώ υπολογίζεται ότι θα μπει ετησίως στα ταμεία του δημοσίου από την εφαρμογή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

Η εισφορά επιβάλλεται σε φορολογητέο εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ, με συντελεστές που κυμαίνονται από 1% έως και 4% για εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ.

Στους βουλευτές, υπουργούς, αναπληρωτές υπουργούς, υφυπουργούς, γενικούς και ειδικούς γραμματείς υπουργείων, περιφερειάρχες, δημάρχους, γενικούς γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, ευρωβουλευτές κ.λπ., επιβάλλεται ειδική εισφορά με συντελεστή 5% επί ολόκληρου του ποσού του εισοδήματός τους.

Τέλος επιτηδεύματος

Περισσότερα από 2 δις. Ευρώ σε ετήσια βάση στοχεύει να βάλει στα ταμεία του το κράτος από την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου.

Για φέτος το τέλος επιτηδεύματος που επιβάλλεται στους ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες ορίζεται στα 300 ευρώ. Από την επόμενη χρονιά για τις επιχειρήσεις ή ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν την έδρα τους σε τουριστικούς τόπους και σε πόλεις ή χωριά με πληθυσμό έως 200.000 κατοίκους, ορίζεται σε 400 ευρώ ετησίως.
Για επιχειρήσεις ή ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν την έδρα τους σε πόλεις με πληθυσμό πάνω από 200.000 κατοίκους, σε 500 ευρώ ετησίως.

Έσοδα που θα αγγίξουν τα 150 εκ. ευρώ αλλά μόνο για φέτος ευελπιστεί το οικονομικό επιτελείο ότι θα βάλει στα ταμεία από την έκτακτη εισφορά σε Ι.Χ., σκάφη, αεροσκάφη, πισίνες κ.λπ.

Ειδικότερα στα Ι.Χ. η έκτακτη εισφορά επιβάλλεται σε αυτοκίνητα άνω των 1.929 κ.εκ. και ισούται με το γινόμενο του ποσού της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης επί συντελεστή 5%, με αποτέλεσμα για ένα Ι.Χ. 2.000 κ.εκ. η έκτακτη εισφορά να ανέρχεται σε 440 ευρώ.

Επισημαίνεται ότι από τις έκτακτες εισφορές εξαιρούνται οι μακροχρόνια άνεργοι, αλλά και όσοι έχουν σοβαρές αναπηρίες, ενώ δεν λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό τους οι αποζημιώσεις λόγω διακοπής της εργασιακής σχέσης.

Το ποσό της οφειλής καταβάλλεται σε έξι ίσες μηνιαίες δόσεις, ενώ κάθε δόση δεν μπορεί να είναι κατώτερη των τριακοσίων ευρώ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris