" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Με μοναδικό θέμα την ετήσια εμποροπανήγυρη που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Αλεξάνδρεια, με αφορμή την εορτή της Παναγίας, συνεδρίασε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας χθες το μεσημέρι.

Αν και το θέμα «πέρασε» ομόφωνα, προηγήθηκε δίωρη συζήτηση, όπου ο πρώην Δήμαρχος Αλεξάνδρειας και νυν επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μπάμπης Γκιόνογλου και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι απάντησαν στα όσα ανέφερε ο Δήμαρχος Φώτης Δημητριάδης για την περσινή εμποροπανήγυρη (ότι υπάρχουν χρήματα που δεν εισπράχθηκαν ή ίσως εισπράχθηκαν, αλλά δεν φαίνονται πουθενά).

Τελικά, αποδείχθηκε ότι όντως υπήρξε μη εφαρμογή της ισχύουσας πέρσι απόφασης του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας σχετικά με τους όρους της μίσθωσης χώρου από τους εμπόρους, καθώς, αν και το ποσό που έπρεπε να πληρώσουν δεν ήταν για όλους ίδιο, τελικά εισπράχθηκε, αντί για 104 ευρώ που προβλεπόταν για τους περισσότερους, το ποσό των 80 ευρώ από τον καθένα. Επίσης, ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ έπρεπε να πληρώσει 9.000 ευρώ, τελικά πλήρωσε 2.000 ευρώ.
Αυτό που έμεινε μετέωρο, καθώς τεχνηέντως αποσιωπήθηκε, είναι το ποιος έδωσε την εντολή για την μη είσπραξη των χρημάτων που προβλεπόταν από τους όρους της διακήρυξης. Κάποιοι την απέδωσαν στην πρώην αρμόδια αντιδήμαρχο και κάποιοι σε… πρωτοβουλία του εισπράκτορα του δήμου! Βεβαίως, και στις δύο περιπτώσεις η όποια εντολή ή… πρωτοβουλία έγινε χωρίς την απαιτούμενη έγκριση του δημοτικού συμβουλίου.

Τελικά, το μεν θέμα με την διαφορά των 24 ευρώ (από τα 104 ευρώ πάρθηκαν τα 80) θεωρήθηκε λήξαν, χωρίς να φαίνεται πως υπάρχει διάθεση για απόδοση ευθυνών για το χρηματικό ποσό που έχασε ο δήμος (γύρω στα 1.000 ευρώ), το δε θέμα της διαφοράς των 7.000 ευρώ (9.000 ευρώ μείον τα 2.000 ευρώ  που έδωσε ο ιδιοκτήτης του λούνα πάρκ) θα διευθετηθεί είτε σε συνεννόηση με τον πολίτη ή δια της δικαστικής οδού.

Στην αρχή της συζήτησης το κλίμα δυναμιτίστηκε μεταξύ του προέδρου του Σώματος Γιάννη Γκιουρτζή και του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μπάμπη Γκιόνογλου (μάλλον ως… συνέχεια της προηγούμενης συνεδρίασης), ενώ από τους δημοτικούς συμβούλους που πήραν τον λόγο, ο μεν Νίκος Γκαβαρδίνας σημείωσε πως η προηγούμενη διοίκηση του δήμου δεν είχε στείλει για έλεγχο νομιμότητας τις σχετικές αποφάσεις, ο Νίκος Ανεσίδης ανέφερε ότι οι ηλεκτρολόγοι του δήμου που προέβαιναν σε συνδέσεις των παραπηγμάτων με τις κεντρικές παροχές το έκαναν ιδιωτικά, παίρνοντας 3 ευρώ ανά λάμπα (χωρίς βέβαια να μπορούν να κόβουν τις νόμιμες αποδείξεις, καθώς δεν έχουν τέτοια δυνατότητα ως δημοτικοί υπάλληλοι), ενώ ο Γρηγόρης Στεργιόπουλος ανέφερε ότι βρέθηκε σε δύσκολη θέση όταν διαπίστωσε πως άλλα έπρεπε να εισπραχθούν και άλλα τελικά καταβλήθηκαν, χωρίς να υπάρχει η σχετική απόφαση που να καθορίζει αυτή τη μείωση.

Από την πλευρά της ελάσσονος μειοψηφίας, ο μεν Θανάσης Τσιάπλας ανέφερε κατηγορηματικά πως έπρεπε πέρσι η απόφαση να εφαρμοστεί και τα χρήματα να εισπραχθούν σύμφωνα με αυτή, είτε επρόκειτο για 1 είτε για 1.000, είτε για 100.000 ευρώ, ενώ ο Χρήστος Αλευράς σημείωσε πως «περί άλλων τυρβάζουμε», εστιάζοντας στην απροθυμία των εμπόρων να συμμετάσχουν σε αυτό, μετά την μεταφορά του από το πραύλιο της εκκλησίας της Παναγίας στον χώρο της Διεύθυνσης Εγγείων Βελτιώσεων, στην είσοδο της πόλης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris