" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Έφτασαν στη κορυφή βουνού, κουβαλώντας στη πλάτη τους πλυντήρια.

Μια ομάδα πρώην πεζοναυτών και αλεξιπτωτιστών αποφάσισαν να ξαναενώσουν τις δυνάμεις τους, για φιλανθρωπικό σκοπό, και να μεταφέρουν πλυντήρια ρούχων στις απόκρημνες πλαγιές του Scafell Pike.

Οι 11 πρώην στρατιωτικοί χρειάστηκαν 8 ώρες για ανέβουν στο υψόμετρο 982 μέτρων, στη κορυφή ενός από τα ψηλότερα βουνά της Αγγλίας με οικιακές συσκευές δεμένες στην πλάτη τους, οι οποίες είχαν προέλθει από χορηγία εταιρείας ανακύκλωσης οικιακών συσκευών.

Οι άντρες, ολοκλήρωσαν την αποστολή τους το Σάββατο που μας πέρασε, ελπίζουν να συγκεντρωνόσουν το ποσό των 22568 ευρώ για να βοηθήσουν έναν σύλλογο παλαίμαχων στρατιωτών, Help For Heroes and the Royal Marines Charitable Trust Fund (RMCTF).

Ο επικεφαλής της ομάδας ήταν ο 39χρονος, Dan Appleby, ο οποίος είχε υπηρετήσει για 9 χρόνια ως πεζοναύτης στην 45 Commando, που εδρεύει στο Abroath της Σκωτίας. Οι συσκευές ζύγιζαν περίπου 45 κιλά έκαστη, βάρος που όλοι οι συμμετέχοντες είχαν κουβαλήσει στα νιάτα τους και μερικές φορές και πολύ περισσότερο.

Ο ίδιος τόνισε όμως, ότι ο μέσος όρος ηλικίας ήταν 45, με μεγαλύτερους δύο που ένας άγγιζε τα 60 και ο άλλος τα 75. Συνεχίζει πως ήθελαν μια πρόκληση, που θα προκαλούσε το ενδιαφέρον του κοινού και τελικά μπορεί όντως να το κατάφεραν. Το περίεργο που προκάλεσε δεν ήταν ακριβώς το φορτίο ως βάρος, αλλά η φύση του.

Το χειρότερο σημείο ήταν μία απόκρημνη κάθοδος, όμως γενικότερα είχαν σύμμαχό τους και τον καιρό, μιας και τους πρόσφερε δροσιά. Όλοι κατάφεραν και έφτασαν στην κορυφή, δίχως κανείς να τραυματιστεί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris