" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Η Ιστορική εμποροπανήγυρη Σκοτούσσας, με 100 και πλέον χρόνια, ιστορικής σημασίας.


Η Ιστορική εμποροπανήγυρη με 100 και πλέον χρόνια, παραμένει ως το σημαντικό γεγονός του Σεπτεμβρίου στον νομό.

Ανοίγει την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011, η αυλαία της εμποροπανήγυρης της Σκοτούσσας, η ηλικία της οποίας ξεπερνά τον ένα αιώνα. Αλλά χρόνο με το χρόνο γίνεται πόλος έλξης ακόμη περισσοτέρων επισκεπτών, ο αριθμός αυτών στην περσινή διοργάνωση έφτασε τους 100.000.
Το ενδιαφέρον που επέδειξαν οι εκθέτες ήταν πολύ μεγάλο και ήδη τις τελευταίες 10 ημέρες όλες οι θέσεις στο χώρο της εμποροπανήγυρης είχαν ενοικιαστεί. Γεγονός που αποδεικνύει ότι το πανηγύρι της Σκοτούσσας είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα στη Μακεδονία και στη Θράκη. Ο αριθμός επίσης των επισκεπτών είναι τεράστιος!

Ο δήμαρχος Σκοτούσσας, Λάζαρος Ευαγγελίδης σε δηλώσεις του, επισήμανε ότι και φέτος το ενδιαφέρον που εκδήλωσαν οι εκθέτες είναι τεράστιο.
«Η εμποροπανήγυρη της Σκοτούσσας είναι η πιο διαδεδομένη, όχι μόνο στο νομό Σερρών, αλλά σε όλη την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία. Ο αριθμός των επισκεπτών είναι τεράστιος.
Πέρυσι την εμποροπανήγυρη επισκέφθηκαν 100.000 άνθρωποι. Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι και φέτος ο αριθμός των επισκεπτών θα είναι πολύ μεγάλος. Όσο δε για τους εκθέτες, έχουμε έρθει σε δύσκολη θέση, καθώς λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος έχουν καλυφθεί οι θέσεις και έτσι δε μπορέσαμε να τους εξυπηρετήσουμε όλους».

Αποτελεί, όμως, οικονομική ενίσχυση για τα ταμεία του δήμου Σκοτούσσας, η πραγματοποίηση της εμποροπανήγυρης;
Ένα μεγάλο χρηματικό ποσό απορροφάται για τα έξοδα της, αλλά υπάρχει και οικονομικό κέρδος, ενώ μεγαλύτερο όφελος σαφώς και είναι η «ζωντανή» διαφήμιση της περιοχής. «Σκοπός μας δεν είναι να κερδίσουμε χρήματα από το πανηγύρι. Αν το βλέπαμε σαν επιχείρηση θα προχωρούσαμε και σε αύξηση των τελών, αλλά εδώ και 4 χρόνια δεν έχουμε κάνει καμία αναπροσαρμογή.
Εμάς μας ενδιαφέρει περισσότερο η «ζωντανή» διαφήμιση που γίνεται για την περιοχή μας. Και πάλι όμως έχουμε κέρδος ως δήμος. Από τα έσοδα, ένα μεγάλο μέρος δαπανάται για τα λειτουργικά έξοδα της πανήγυρης και για τις παράλληλες εκδηλώσεις που την πλαισιώνουν και τα υπόλοιπα μένουν για το δήμο.
Για ένα Καποδιστριακό δήμο δεν είναι ευκαταφρόνητο το ποσό που μένει».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris