" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

"Γιορτή του Ψαρά" στην Ελαφόνησο.

Ο Σύλλογος των Ψαράδων της Ελαφονήσου "Η Ελαφόνησος", θα πραγματοποιήσει και φέτος την παραδοσιακή "Γιορτή του Ψαρά", υπό την αιγίδα του Δήμου Ελαφονήσου. Το Σάββατο, 27 Αυγούστου και ώρα 21:00, στην πλατεία του λιμανιού της Ελαφονήσου θα στηθεί ένα αυθεντικό Λαφονησιώτικο γλέντι προς τιμή των ψαράδων και των ναυτικών του τόπου. Η βραδιά θα περιλαμβάνει νησιώτικους χορούς με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής, άφθονο κρασί και φυσικά φρέσκα ψάρια, προσφορά των ψαράδων μας.
Ο Σύλλογος των Ψαράδων της Ελαφονήσου στο φετινό του γλέντι θα φιλοξενήσει την Αρετή Κατιμέ με το σαντούρι της, το Μάνο Κοντραφούρη με τη λύρα και τους Σταύρο Χαραμή στο μπουζούκι, Αβραάμ Αβραμίδη στο λαούτο, Γιώργο Ανδριανάκη στο κλαρίνο, Σταυρούλα Παυλομανωλάκου, Σουζάνα Μπάκη, Άννα Μακρή και Νίκο Χαραμή στο τραγούδι.

Η γιορτή του ψαρά αποτελεί καθιερωμένο θεσμό για την Ελαφόνησο, το νησί με έναν από τους μεγαλύτερους αλιευτικούς στόλους. Η αλιεία, ως η βασική επαγγελματική δραστηριότητα των Ελαφονησιωτών λειτούργησε καθοριστικά στη διαμόρφωση της φυσιογνωμίας του τόπου και της κουλτούρας των κατοίκων της Ελαφονήσου, αποτέλεσε δε, την απαρχή για την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη των τελευταίων ετών.

Ο Σύλλογος Ψαράδων Ελαφονήσου -το ιστορικό αυτό σωματείο- πέρα από την συμβολή του στις ενέργειες για την προστασία του θαλάσσιου πλούτου της περιοχής μας, διασφαλίζει τη διατήρηση των τοπικών εθίμων και παραδόσεων μέσα από την πολύτιμη κοινωνική και πολιτιστική του δράση.

Δικαίως η Γιορτή του Ψαρά αποτελλεί ένα από τα σημαντικότερα κοινωνικά - πολιτιστικά γεγονότα της Ελαφονήσου, χαρακτηρίζεται δε, ως μια από τις πιο αυθεντικές παραδοσιακές εκδηλώσεις στην Πελοπόννησο. Η φήμη της Γιορτής του Ψαρά στην Ελαφόνησο ταξιδεύει πλέον σε όλη την Ελλάδα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris