" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Κιλκίς:Όλα έτοιμα για την Εμποροπανήγυρη.

Τις τελευταίες λεπτομέρειες στο ανανεωμένο πρόγραμμα της Εμποροπανήγυρης Κιλκίς φροντίζει την τρέχουσα εβδομάδα η δημοτική αρχή Κιλκίς, ενόψει της φετινής διοργάνωσης που θα πραγματοποιηθεί όπως είθισται, την πρώτη Τετάρτη του Σεπτεμβρίου και για πέντε ημέρες, ήτοι από 7 Σεπτεμβρίου έως Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011.
Μέσα από το νέο σχεδιασμό και προγραμματισμό, έτσι όπως αυτός προέκυψε από τις συνεχείς επαφές και την ανάπτυξη συνεργασιών με τοπικούς φορείς (όπως τον Εμπορικό Σύλλογο Κιλκίς και Πολιτιστικούς συλλόγους), η δημοτική αρχή Κιλκίς επιδιώκει να ενισχυθεί περαιτέρω ο εμπορικός χαρακτήρας της Εμποροπανήγυρης προς όφελος της τοπικής αγοράς, αλλά και να αναδειχθεί το παραδοσιακό στοιχείο του τόπου.
Βασικός σκοπός όμως της διοργανώτριας αρχής, είναι ο επαναπροσδιορισμός του θεσμού στο σημερινό γίγνεσθαι, η επανασύνδεση και ενδυνάμωση της σχέσης του με την τοπική κοινωνία και η πραγματική ανάδειξή του σε ένα σημαντικό, ιστορικό, οικονομικό και πολιτισμικό γεγονός για ολόκληρο το νέο διευρυμένο Δήμο Κιλκίς.
Προς αυτή την κατεύθυνση και ξεκινώντας από φέτος, η  Εμποροπανήγυρη επεκτείνεται σε όλο το κέντρο της πόλης ζωντανεύοντας έτσι κι άλλες γειτονιές, ενώ καθόλη τη διάρκειά της οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους της, να απολαύσουν ψυχαγωγικές δραστηριότητες, να παρακολουθήσουν μουσικοχορευτικά δρώμενα, αλλά και να γευτούν τις καθιερωμένες ψητές νοστιμιές στο κέντρο της πόλης. Το πρόγραμμα εκδηλώσεων* μεταξύ άλλων περιλαμβάνει συναυλία με το “Τρίφωνο”, “Ημέρα Παιδιού”, “Ημέρα Παράδοσης”, παραστάσεις χορού, εκθέσεις λαογραφίας, κ.α.
Ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Μπαλάσκας σε δήλωσή του για την έναρξη της Εμποροπανήγυρης τονίζει τα εξής: “Φέτος, λόγω της αναγκαιότητας που υπήρχε για αλλαγή στο περιεχόμενο της Εμποροπανήγυρης Κιλκίς, προσπαθήσαμε σε συνεργασία με τοπικούς φορείς να δώσουμε ένα νέο αέρα και μια διαφορετική πινελιά στη διοργάνωση. Πεποίθηση όλων όσων συμμετείχαμε στο στάδιο της προετοιμασίας, είναι ότι έγινε μια σοβαρή δουλειά προκειμένου  η Εμποροπανήγυρη να αναδειχθεί σε μια μεγάλη τοπική γιορτή για ολόκληρο το Δήμο Κιλκίς, στην οποία σας καλούμε και σας περιμένουμε όλους.
Βέβαια, η προσπάθειά μας δεν τελειώνει εδώ. Ο θεσμός έχει ιστορία, παρόν και μέλλον και αφορά όλους τους δημότες. Στο πλαίσιο λοιπόν της προετοιμασίας της επόμενης Εμποροπανήγυρης, είμαστε ανοικτοί σε οποιαδήποτε πρόταση και ιδέα σας, μπορεί να ομορφύνει και να αναβαθμίσει ακόμη περισσότερο τη διοργάνωση”.

Χώροι λειτουργίας
-Οι εκθέτες εμπορευμάτων (ένδυσης και υπόδησης, παιδικών παιχνιδιών, ειδών ζαχαροπλαστικής, κ.ο.κ.) θα εγκατασταθούν στις οδούς: Γ. Καπέτα μέχρι τη συνάντησή της με την Μ. Ταμπάκη, Τσιρογιάννη, Μοσκώφ, Παπαθεοφίλου, Στρωμνίτσης, Μεσημβρίας, Κύπρου, κ.α.
-Το Λούνα πάρκ θα εγκατασταθεί στο χώρο της Ε. Βενιζέλου, καθώς και σε τμήμα του δημοτικού πάρκου.
-Οι επιχειρήσεις εστίασης (σουβλάκια κτλ.) θα εγκατασταθούν περιμετρικά της δημοτικής αγοράς.
-Η πλατεία Δημαρχείου θα διατεθεί σε φορείς και πολιτιστικούς συλλόγους.
-Στην πλατεία Ειρήνης θα πραγματοποιούνται πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, καθώς και εκθέσεις.
-Ο κεντρικός δρόμος της 21ης  Ιουνίου από το ύψος της Σόλωνος μέχρι τη συνάντησή της με
την Τσιρογιάννη (Επιμελητήριο Κιλκίς), θα κλείνει για τα οχήματα και τις πέντε ημέρες της Εμποροπανήγυρης από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 12 το βράδυ, προκειμένου να φιλοξενεί πολιτιστικές και άλλες δραστηριότητες κι εκδηλώσεις.
-Σημειώνεται ακόμη ότι καθόλη τη διάρκειά της, θα υπάρχει στενή συνεργασία του Δήμου Κιλκίς με το Νοσοκομείο Κιλκίς (σε ό,τι αφορά τη διάθεση ασθενοφόρου πλησίον του χώρου), καθώς και με την πυροσβεστική υπηρεσία Κιλκίς (διάθεση πυροσβεστικού οχήματος), προκειμένου να αντιμετωπισθούν έγκαιρα τυχόν ατυχή γεγονότα λόγω της αναμενόμενης παρουσίας πλήθους κόσμου.

*Το πλήρες πρόγραμμα θα ανακοινωθεί εντός των επομένων ημερών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris