" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Τιμολογιακή πολιτική για την κατάληψη χώρων στην Εμποροπανήγυρη Τρικάλων.


Το θέμα της τροποποίησης του Κανονισμού Λειτουργίας της ετήσιας Εμποροπανήγυρης θα απασχολήσει μεταξύ άλλων την αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων.
Σημειωτέον ότι η απόφαση για την τροποποίηση του κανονισμού ελήφθη από το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Τρικκαίων, ενώ στόχος του κανονισμού είναι να υπάρχει ενιαία τιμολογιακή πολιτική για τους χώρους έκθεσης και πώλησης των προϊόντων.
"Θα εισηγηθούμε μια τιμολογιακή πολιτική για την κατάληψη των χώρων των εμπορικών εκθετών του Λούνα – Παρκ αλλά και των άλλων δραστηριοτήτων που έχουν να κάνουν με όπως ψητοπωλεία και χαλβαδοποιία. Θα υπάρξει μια ολοκληρωμένη εισήγηση ώστε να ξέρουμε τι απολαμβάνουμε τελικά και τι θα χρεώσουμε στους εκθέτες. Αυτό θα αποτελέσει εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο και από κει και πέρα το Δημοτικό Συμβούλιο θα διαβιβάσει προς την Οικονομική Επιτροπή όλα αυτά ώστε να γίνει η δημοπρασία", ανέφερε μεταξύ άλλων απευθυνόμενος χθες προς τους εκπροσώπους των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Υποδομών του Δήμου Τρικκαίων και πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Απόστολος Κολότσιος.
Σκοπός
Ο ίδιος δήλωσε ότι βασικός σκοπός της τροποποίησης του Κανονισμού Λειτουργίας της ετήσιας Εμποροπανήγυρης είναι να γνωρίζει ο πολίτης ακριβώς ποια είναι τα οικονομικά οφέλη που απολαμβάνει ο Δήμος Τρικκαίων από τη δραστηριότητα αυτή της Εμποροπανήγυρης.
Δημιουργία χώρων υγιεινής
Πέρα από την οικονομική εισήγηση που θα υπάρξει στη διάρκεια της αποψινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Κολότσιο πρόσθεσε ότι θα παρουσιαστεί από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και μια πρόταση "για χώρους υγιεινής που πρέπει να καλύψουν τις ανάγκες και των εκθετών – εμπόρων αλλά και των επισκεπτών διότι ρυπαίνονταν καθόλο το μήκος, που αναπτύσσονταν η Εμποροπανήγυρη προς τις Καρυές, το ποτάμι και αυτό πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία. Έτσι λαμβάνουμε μέτρα δημιουργίας τουλάχιστον δυο χώρων υγιεινής οι οποίοι θα δημιουργηθούν κατά μήκος της οδού Καρυών", είπε.
Τι ισχύει
Αξίζει εδώ να επισημανθεί ότι η διάθεση των θέσεων και κατοχύρωση αυτών θα γίνεται δημόσια από την Επιτροπή Λαϊκών αγορών και εμποροπανήγυρης με τη συμμετοχή του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας (ή την Οικονομική Επιτροπή), υποβοηθούμενη από τους υπαλλήλους του τμήματος Δημοτικών Προσόδων και του τμήματος εμπορίου , σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 16 του Ν. 3769/2009. Η διάθεση των θέσεων θα γίνεται δημόσια από την Επιτροπή κατά περίπτωση.
Οι άδειες είναι προσωποπαγείς και δεν επιτρέπεται η μεταβίβαση, η εισφορά, η εκμίσθωση και η παραχώρηση, κατά χρήση, των αδειών της παραγράφου αυτής καθώς και η άσκηση των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτές, από οποιονδήποτε τρίτο, εκτός από τον/τη σύζυγο και τα τέκνα των κατόχων των αδειών, με την προϋπόθεση ότι αυτοί δεν κατέχουν άλλη άδεια άσκησης υπαίθριου εμπορίου.
Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να μισθώνει μέχρι τέσσερις (4) θέσεις, ενώ τα έξοδα κατασκευής παραγκών και η ηλεκτροδότηση αυτών βαρύνει τον κάθε ενδιαφερόμενο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris