" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

ΓΙΟΡΤΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΣΤΗ ΤΖΙΑ


Για 9η χρονιά πραγματοποιείται φέτος η Γιορτή Παραμυθιού στη Τζια, που συνεχίζεται μεχρι και τις 10 Ιουλίου. Είναι αφιερωμένη σε μύθους, θρύλους και παράξενες ιστορίες, με κεντρικό θέμα τη θάλασσα. Στη γιορτή θα παρουσιαστούν θεατρικές παραστάσεις, μουσικά και εικαστικά δρώμενα, εκθέσεις βιβλίου ενώ παράλληλα θα υπάρχει δημιουργική απασχόληση παιδιών. Η Γιορτή Παραμυθιών είναι ένα φεστιβάλ που πραγματοποιείται στη Τζιά, με σκοπό την ανάδειξη και διάδοση των πολιτιστικών «θησαυρών».
Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται σε αρχαία μονοπάτια, δάση, παραλίες, αρχαιολογικούς χώρους, προαύλια εκκλησιών, αρχαία λατομεία, γραφικά σοκάκια, δηλαδή σε ατμοσφαιρικές τοποθεσίες, που αποτελούν το καλύτερο σκηνικό για τις αφηγήσεις διακεκριμένων Ελλήνων και ξένων παραμυθάδων.
Η Γιορτή, που έχει φέτος θέμα τη «Θάλασσα», ένα στοιχείο άρρηκτα συνδεμένο με τους Έλληνες και όχι μόνον, φιλοξενεί διακεκριμένους αφηγητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι με τις ιστορίες τους φιλοδοξούν να ταξιδέψουν όσους παραβρεθούν σε φανταστικού κόσμους.
Ο Νορβηγός παραμυθάς Τόργκριμ Μέλουμ Στένε θα αφηγηθεί «το τραγούδι του θαλασσοκόρακα», η Σοφί Ζουανά την «Καταραμένη κρεπατζού» -ένα παραμύθι για τις νύχτες ξαγρύπνιας στα χωριά της Βρετάνης, όπου ο κόσμος σμίγει γύρω από τη φωτιά και μιλάει για μαγευτικούς θρύλους και ιστορίες περίεργες.
Η Γιορτή των Παραμυθιών διοργανώνει παράλληλα με εργαστήρια αφήγησης και στρογγυλά τραπέζια. Ένα από τα στρογγυλά τραπέζια θα γίνει το μεσημέρι του Σαββάτου στο Πνευματικό Κέντρο «Στυλιανός Ρέστης», στην Κορησσία, όπου θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από έξι διεθνή φεστιβάλ.
Η είσοδος στους χώρους είναι ελεύθερη, ενώ το φεστιβάλ υποστηρίζεται από τη Νορβηγική Πρεσβεία και το Νορβηγικό Ινστιτούτο Αθηνών.
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα στη:e-mythos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris