Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

13ο ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ.

Το 13ο Συναπάντημα της Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων, της τρίτης και τέταρτης προσφυγικής γενιάς Ποντίων, θα πραγματοποιηθεί στις 14 έως 17 Ιουλίου, από το Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα «Παναγία Σουμελά», στους χώρους του Ιερού Προσκυνήματος της Παναγίας Σουμελά στην Καστανιά Ημαθίας.
Το Συναπάντημα αποτελεί πλέον έναν ιδιαίτερα επιτυχημένο θεσμό, με την συμμετοχή 600 και πλέον εκπροσώπων νεολαιών ποντιακών συλλόγων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Περιλαμβάνει μια σειρά εκδηλώσεων που στοχεύουν στη γνωριμία των νέων καθώς και στη διατήρηση των ηθών και εθίμων της παράδοσής μας.

Το πρόγραμμα του Συναπαντήματος περιέχει διαλέξεις και εισηγήσεις από αξιόλογους Επιστήμονες Ιστορικούς και Ερευνητές με θέματα που αφορούν  τον Ποντιακό Ελληνισμό, παρουσιάσεις και προβολές ταινιών πολιτιστικού περιεχομένου, εκδρομές, παρουσίαση δράσεων των νέων του κάθε Σωματείου καθώς και ποντιακές παραδοσιακές βραδιές, με θέατρο και ποντιακό γλέντι.

Το φετινό Συναπάντημα είναι αφιερωμένο στον ήρωα και αρχηγό της Ελληνικής Επανάστασης «Αλέξανδρο Υψηλάντη» και αναμένεται να το παρακολουθήσουν περισσότεροι από 700 νέοι εκπρόσωποι ποντιακών σωματείων.

Οι εκπρόσωποι των συλλόγων που επιθυμούν να λάβουν μέρος μπορούν να απευθυνθούν στο  Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα «Παναγία Σουμελά» στα τηλέφωνα, 2310-271812, 271336, fax: 2310-285343