Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

«Μυδοχαρά» στο Μακρύγιαλο

Την ευθύνη της διοργάνωσης είχαν ο Δήμος Πύδνας – Κολινδρού και ο σύλλογος  Μυδοκαλλιεργητών της περιοχής. Σκοπός της εκδήλωσης η προώθηση του τοπικού προϊόντος και η ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος.

Με επιτυχία στέφθηκαν και οι φετινές εκδηλώσεις με την επωνυμία «Μυδοχαρά» στο Μακρύγιαλο. Χιλιάδες κόσμου από διάφορες περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας κατέκλεισαν και φέτος τον Μακρύγιαλο για να γευτούν τα μύδια της περιοχής, αλλά και για να παρακολουθήσουν το πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα.

Στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου έλαβαν μέρος συγκρότημα από την Ουγγαρία, ο σύλλογος «Ο Πόντος» και το χορευτικό συγκρότημα Feel the Rhythm της Πηνελόπης Παπαδοπούλου. Την Κυριακή, από τις 10:30 το πρωί, μέχρι τις 13:30 το μεσημέρι, στην Παραλία του Μακρυγιάλου, ο τοπικός σύλλογος και ο δήμος Πύδνας – Κολινδρού προσέφεραν στους επισκέπτες αχνιστά μύδια και τσίπουρο, ενώ στις 20:30, στον ίδιο χώρο ξεκίνησαν οι μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή συγκροτήματος από την Ουγγαρία και του φιλανθρωπικού πολιτιστικού συλλόγου Μακρυγιάλου «Η στέγη της αγάπης».
Ο κ. Πολύζος
Ο Δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού Βαγγέλης Πολύζος, στο χαιρετισμό του, ανέφερε:  «Γιορτάζουμε ένα θεσμό που εδώ και τόσα χρόνια γίνεται με επιτυχία. Για μένα, όπως είπα και στο Δημοτικό Συμβούλιο, αυτή η γιορτή πρέπει να καθιερωθεί και να γιορτάζεται με περισσότερη λαμπρότητα, διότι έχει διπλό αποτέλεσμα. Το ένα είναι οι πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και το δεύτερο είναι πως μαθαίνουν, όσοι δεν γνωρίζουν,  αυτό το αρίστης ποιότητας προϊόν που βγάζει η περιοχή μας τα μύδια. Με αυτές τις εκδηλώσεις μαθαίνουν οι πάντες  τα μύδια της περιοχής μας,  τα οποία όταν πωλούνται φέρουν οικονομική δυνατότητα στους μυδοκαλλιεργειτές που τα τελευταία χρόνια δεν πάνε καλά. Όσο εξαρτάται από μας, θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε η γιορτή αυτή να εκπληρώσει απόλυτα  αυτούς του δύο σκοπούς».
Στις εκδηλώσεις του Σαββάτου παραβρέθηκαν οι βουλευτές Θανάσης Παπαγεωργίου και Μαρία Μίχου, εκπρόσωπος του Βουλευτή Γ. Αμοιρίδη, η Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Μεθώνης Βούλα Ζησιού, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δ.Σ. Πύδνας – Κολινδρού Βαγγέλης Λαγδάρης, δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθιος κόσμου.