" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΗ ΜΠΑΛΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΩΡΩΠΟΥ

ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΗ ΜΠΑΛΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΩΡΩΠΟΥ και τα χώνει χωρίς λόγο αναίτια στους μικροπωλητές!!!
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΕΔΩ!!!
Χωρίς εμποροπανήγυρη εορτάστηκε φέτος ο Προφήτης Ηλίας στη Σκάλα Ωρωπού, υπό το βάρος της βιαιότητας εκπροσώπων των μικροπωλητών στο Δημοτικό Συμβούλιο Ωρωπού και της άρνησης τους να συμμορφωθούν με τα όσα ορίζει ο Νόμος για τη διεξαγωγή τέτοιων εκδηλώσεων.
Ο Δήμος Ωρωπού εφήρμοσε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ματαίωσε την φετινή εμποροπανήγυρη του Προφήτη Ηλία, την οποία επιχείρησαν να διοργανώσουν συντεχνιακά και χωρίς κανένα σεβασμό στο Νόμο και στις Τοπικές Αρχές ορισμένοι εκπρόσωποι του Σωματείου των μικροπωλητών. Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Οικονομάκος ξεκαθάρισε ότι “αφεντικό στον τόπο του είναι το Δημοτικό Συμβούλιο”. “Δεν συμβιβαζόμαστε με κανένα” δήλωσε, αποσαφηνίζοντας ότι στο Δήμο μας θα επικρατήσει επιτέλους διαφάνεια και διαύγεια ώστε να εκτελούνται όλες οι πράξεις σύμφωνα με τις νομικές επιταγές.
“Εφαρμόσαμε το Νόμο απέναντι σε λίγους επικεφαλής των μκροπολητών που συνήθως τους οδηγούν και τους ποδηγετούν [...] ήθελαν την αποκλειστική κυριότητα της διοργάνωσης κάτι που αντίκειται στο Νόμο” είπε ο κ. Οικονομάκος. “Η δημοτική αρχή έχει λάβει ισχυρή εντολή να προσασπίσει τα συμφέροντα του τόπου και ως εκ τούτου δεν επιτρέπει να συνεχιστεί άλλο η κατάσταση ανομίας και ασυδοσίας που επικρατούσε όλα αυτά τα χρόνια” συνέχισε.
Οι μικροπωλητές κατέλαβαν την έκταση έναντι των φυλακών από το πρωί της Δευτέρας 18 Ιουλίου και καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας η Δημοτική Αρχή κατέβαλλε μεγάλες προσπάθειες για να τους πείσει να σεβαστούν την απόφαση του Συμβουλίου. Η άρνηση τους όμως επέβαλλε την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης που κατέφτασε την Τρίτη 19 Ιουλίου, ώστε σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία να εφαρμόσουν τις σχετικές αποφάσεις. Τελικά, μετά από μικροεπεισόδια που συνοδεύτηκαν από προσαγωγές, οι μικροπωλητές αποχώρησαν αργά το απόγευμα της Τρίτης, και τότε μόνο μπόρεσαν οι υπηρεσίες του Δήμου να εισέλθουν για να καθαρίσουν το χώρο.
Ο κ. Οικονομάκος δήλωσε εξ’ άλλου ότι “η Ελλάδα έφτασε εδώ γιατί δεν εφαρμόζονται οι νόμοι. Επιτέλους κάνουμε την αρχή για να αλλάξει αυτή η κατάσταση και να ωφεληθούν οι δημότες, ο Ωρωπός αλλά και οι μικροπωλητές που αναγκάζονται να πληρώνουν σε μεσάζοντες για να εξασφαλίσουν μια θέση στην εμποροπανήγυρη”.
Σχετικά με το μέλλον της εμποροπανήγυρης ο κ. Δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι ματαιώθηκε μόνο για φέτος, του χρόνου όμως θα διεξαχθεί κανονικά, με τους κανονισμούς που θα ψηφίσει το Δημοτικό Συμβούλιο και θα είναι σύμφωνοι με το Νόμο ώστε να υπάρξει διαφάνεια και δικαιοσύνη.
Δυστυχώς, στην προσπάθεια αυτή για μια ακόμη φορά ο τοπικός πολιτικός κόσμος εμφανίστηκε διασπασμένος. Μερίδα της αντιπολίτευσης, θυσίασε το συμφέρον του τόπου -για πολλοστή φορά- και προσπάθησε να αποκομίσει μικροπολιτικά οφέλη, έχοντας ακόμα και συνεννοήσεις με την ομάδα όσων επιτέθηκαν σε εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους. Ήρθε η ώρα να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του καθώς είναι πια προφανές τι εκπροσωπεί έκαστος από εμάς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris