Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Πάνε fool για 350.000 ευρώ..παντελόνι!!!

Τα οικονομικά στοιχεία που προσδοκά να αποκομίσει η δημοτική αρχή Τρικκαίων από τη φετινή ετήσια Εμποροπανήγυρη παρουσίασε στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Υποδομών και πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Απόστολος Κολότσιος.
Έτσι ο Δήμος Τρικκαίων υπολογίζει να βάλει στα ταμεία του περίπου 350.000 ευρώ, ωστόσο το ποσό αυτό ενδέχεται να αλλάξει καθώς θα εξαρτηθεί από την προσέλευση των εμπόρων οι οποίοι θα ενοικιάσουν τις παράγκες, από τη δημοπρασία που θα διεξαχθεί κλπ.
Συγκρότηση Επιτροπής
Βάσει των όσων ανέφερε με χθεσινές του δηλώσεις προς τους τοπικούς δημοσιογράφους ο αντιδήμαρχος κ. Κολότσιος τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου αποφάσισαν τη συγκρότηση Επιτροπής "η οποία θα αποτελείται από τον πρόεδρο της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, τον πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής Γιώργο Στουρνάρα, από δυο μέλη (1+1) των δυο επιτροπών καθώς και τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Τρικκαίων Χρήστο Κωνσταντό, ενώ αυτή θα επικουρείται και από τους υπηρεσιακούς παράγοντες", όπως είπε. Σκοπός της θα είναι η διερεύνηση όλων των επιμέρους ζητημάτων που άπτονται της καλής λειτουργίας της Εμποροπανήγυρης.
"Μειωμένες τιμές σε σχέση με πέρσι"
"Παράλληλα έγινε και μια οικονομική πρόταση με μειωμένες τιμές για το 2011 σε σχέση με το 2010, τιμές οι οποίες είναι τιμές εκκίνησης για την κατάληψη των συγκεκριμένων θέσεων. Έτσι λοιπόν έχουμε τιμή εκκίνησης μειωμένη σε σχέση με πέρσι για τις εμπορικές θέσεις για τους Τρικαλινούς εμπόρους στα 300 ευρώ, ενώ για τους μη Τρικαλινούς στα 400 ευρώ. Για τα ψητοπωλεία και χαλβαδοπωλεία με καθίσματα στα 1000 ευρώ ανά θέση, ενώ για τα ψητοπωλεία και χαλβαδοπωλεία χωρίς καθίσματα (ορθίων) είναι ίδιες οι τιμές με τις εμπορικές θέσεις, δηλαδή 300 και 400 ευρώ", τόνισε ο κ. Κολότσιος.
Θέσεις ΑμΕΑ – Πολυτέκνων
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τρικκαίων υπάρχει και πρόβλεψη για την κατάληψη θέσεων στην Εμποροπανήγυρη από αναπήρους, Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, Πολύτεκνους, δηλαδή σε όλο των φάσμα των επονομαζόμενων και ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων ενώ γι' αυτές τις ομάδες θα ισχύσουν τιμές εκκίνησης 50% μειωμένες σε σχέση με τις παραπάνω. Πάντως αξίζει να επισημανθεί εδώ ότι η δημοτική αρχή προϋπολογίζει να εισπράξει το λιγότερο 50.000 ευρώ για το Λούνα – Παρκ, ενώ οι τιμές εκκίνησης για τις ξυλουργικές εργασίες που απαιτούνται τόσο για το στήσιμο των παραγκών όσο και για τις ηλεκτρολογικές εργασίες φθάνουν στο ποσό των 12.000 ευρώ.
Όπως και να έχει πάντως το ζήτημα η επιτυχία ή όχι της φετινής ετήσιας Εμποροπανήγυρης θα εξαρτηθεί πρωτίστως από την προσέλευση του κόσμου δεδομένης και της οικονομικής αβεβαιότητας και στενότητας που υπάρχει στην αγορά.