Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Σοβαρές προτάσεις από τον εμπορικό σύλλογο Κλκίς.

«Στα πλαίσια της διοργάνωσης της Εμποροπανήγυρης Κιλκίς που έχετε αναλάβει ως νέα Δημοτική Αρχή, ο Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς συμπαρίσταται και συμβάλλει έμπρακτα στην προσπάθειά σας αυτή. Αυτό άλλωστε προκύπτει και από τις συναντήσεις μας που προηγήθηκαν για το συγκεκριμένο θέμα», αναφέρει σε επιστολή της προς το δήμαρχο Κιλκίς, Βαγγέλη Μπαλάσκα, η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς.
«Στόχος μας είναι η αναβάθμιση της εμποροπανήγυρης και η δημιουργία ενός θεσμού οικονομικού χαρακτήρα που θα προβάλλει τον τόπο και τα προϊόντα του, ενισχύοντας παράλληλα το στεγασμένο εμπόριο. Για το λόγο αυτό σας παραθέτουμε ορισμένες σκέψεις και ιδέες που προέκυψαν μετά και από την πρόσφατη Γ. Συνέλευση των μελών μας.
Η όλη φιλοσοφία μας στηρίζεται στο σχεδιασμό ενός “κύκλου δραστηριοτήτων” στο κέντρο της πόλης, που θα συμπεριλαμβάνει, πέρα από το συνήθη χώρο μπροστά από το Δημαρχείο, την πλατεία Ειρήνης, το κεντρικό τμήμα της 21ης Ιουνίου, το “Πάρκο” και τον “Κήπο”, νυν βιβλιοθήκη επί της οδού Βενιζέλου (όπου θα μπορούσαν να τοποθετηθούν οι “κούνιες”), και τις πεζοδρομημένες παρόδους του κέντρου. Πάνω σε αυτήν τη βάση, λοιπόν θα θέλαμε:
·  να γίνει ένα συγκεκριμένο σχέδιο χωροθέτησης από το Δήμο με σαφή όρια ούτως ώστε να διασφαλιστεί ο χώρος και η εύρυθμη λειτουργία του γεγονότος
·   την έναρξη του θεσμού (εγκαίνια) με τους χαιρετισμούς-ομιλίες των τοπικών αρχόντων ακολουθούμενη από εκδήλωση / συναυλία στο κέντρο της πόλης (όπως π.χ. η πρόσφατη συναυλία στην περιοχή των ταξί)
·     τη δημιουργία ενός θεματικού πανηγυριού, με 5 διαφορετικά αφιερώματα, ένα για κάθε ημέρα, με ανάλογες δράσεις (π.χ. ημέρα παιδιού, τρίτης ηλικίας, ημέρα κρασιού κλπ.)
·  να λάβουν χώρα διάφορα δρώμενα (μουσικά, χορευτικά, θεατρικά κλπ) με τη συμμετοχή των τμημάτων του Δήμου και άλλων πολιτιστικών συλλόγων του νομού. στις εν λόγω περιοχές.
·   την προώθηση με εκθεσιακά περίπτερα ντόπιων παραγωγών (π.χ. με βιολογικά και παραδοσιακά προϊόντα) ή άλλων συναδέλφων καταστηματαρχών στο κεντρικό κομμάτι της 21ης Ιουνίου , καθώς και άλλων φορέων ή συλλόγων.
·  Τη διεύρυνση του ωραρίου καταστημάτων κατά τη διάρκεια της εμποροπανήγυρις με τη δυνατότητα χρήσης του πεζοδρομίου από τα καταστήματα
·    τη δυνατότητα ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων από τα καταστήματα εστίασης.
·   τη μαζική μεταφορά πολιτών από τις γύρω περιοχές στην πόλη του Κιλκίς, με έκτακτα βραδινά δρομολόγια ειδικότερα για το Σαββατοκύριακο (συνεργασία με ΚΤΕΛ, τουριστικά γραφεία ή λεωφορεία συνενωμένων δήμων)
την έκδοση ενημερωτικού φυλλαδίου με το αναλυτικό πρόγραμμα όλων των εκδηλώσεων /δρώμενων
Τα παραπάνω αποτελούν κάποιες ενδεικτικές προτάσεις του εμπορικού κόσμου της πόλης μας ως ελάχιστη συνεισφορά στην διοργάνωση της ετήσιας εμποροπανήγυρης που ευελπιστούμε να αποτελέσει την καθιέρωση μιας γιορτής του εμπορίου κατά την οποία οι συμπολίτες μας θα μπορούν να απολαμβάνουν, πέρα από τις εκδηλώσεις πολιτιστικού χαρακτήρα, και τα προνόμια ειδικών τιμών και προσφορών της τοπικής αγοράς.»