" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Ίμπιζα.




Bora - Bora, Playa d 'en Bossa
Σε ένα νησί σαν την Ίμπιζα είναι δύσκολο να περάσεις  άσχημα. Οι επιλογές είναι πολλές και η μία ωραιότερη απ’ την άλλη. Σας παρουσιάζουμε τις καλύτερες.




Η Ίμπιζα έγινε παγκοσμίως γνωστή για τα μεγάλα, εντυπωσιακά, ολονύχτια πάρτι,  τους πρωτοκλασάτους DJs που την επισκέπτονται και γενικά για το νεανικό κλίμα που επικρατεί στους δρόμους και τις παραλίες της. Όμως, είναι ταυτόχρονα και ένας προορισμός για ολόκληρη την οικογένεια, με πραγματικά εκπληκτικές παραλίες, εντυπωσιακά τοπία και υπέροχα εστιατόρια. Άλλωστε η Ίμπιζα δεν ήταν ανέκαθεν η πρωτεύουσα της house μουσικής.

Playa d 'en Bossa

Hot spots

Playa d'en Bossa
Το πιο δημοφιλές resort στην μεγαλύτερη παραλία (2χλμ. μήκος, 20-30 μ πλάτος)  της Ίμπιζα. Απέχει 4χλμ από την πόλη και το αεροδρόμιο με αυτοκίνητο (πρόβλημα πάρκινγκ δεν υπάρχει), με λεωφορείο ή ακόμα και με ποδήλατο. Στις παροχές του συμπεριλαμβάνονται καταδύσεις, εκμάθηση windsurfing, kitesurf, ενοικιάσεις καταμαράν και beach volley. Εκτός από τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες, η παραλία  είναι γεμάτη από μπαρ και cafés όλων των ειδών, από υπερtrendy με τη μουσική στη διαπασών, μέχρι και πιο χαλαρές lounge επιλογές. Το beach bar Bora Bora που βρίσκεται σχεδόν στη μέση της παραλίας προσφέρει κατά πολλούς την απόλυτη εμπειρία beach party. Από την άλλη, το Palladium Palace Ibiza Resort Hotel προσφέρει την καλύτερη laid-back εμπειρία της περιοχής. Σημειώστε επίσης, ότι τα περισσότερα εστιατόρια σερβίρουν υπέροχα πιάτα με φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Όταν φυσάει νοτιάς το μέρος ενδείκνυται για surf και γεμίζει με surfers που επωφελούνται της ευκαιρίας. Από την άλλη μεριά τα πεντακάθαρα, καταγάλανα νερά και η υπέροχη λευκή άμμος κάνουν την παραλία ιδανική για όλων των ειδών τα παιχνίδια και μία από τις ασφαλέστερες για παιδιά. Όσο πιο πολύ απομακρύνεστε από την πόλη της Ίμπιζα τόσο πιο λίγο κόσμο θα βρίσκετε και τόσο θα χαμηλώνει η μουσική. Στο τέλος της παραλίας μάλιστα, υπάρχει ένας πολύ μικρός κολπίσκος που πολύ λίγοι βρίσκουν, εκμεταλλευτείτε το. Με λίγα λόγια, ό,τι είδους διακοπές και να κάνετε, ήσυχες και οικογενειακές, ή με ξεφάντωμα μέχρι τις πρωινές ώρες, περάστε σίγουρα μία βόλτα από Playa d'en Bossa.

Portinatx
Το Resort Portinatx αποτελείται από τις παραλίες S'Arenal Gros (170μ. μήκος, 15-80μ. πλάτος), S'Arenal Petit (60μ. μήκος, 5-75μ. πλάτος) και Playa Porto (40μ. μήκος, 35μ. πλάτος), όλες τους με ομπρέλες, ξαπλώστρες, ντουζιέρες, ναυαγοσώστες, μπαρ, καταστήματα και εστιατόρια. Στο μέρος συμπεριλαμβάνεται και ένα μικρό πάρκο με νεροτσουλίθρες, καθώς και σχολή καταδύσεων και windsurfing. Απέχει μόλις 10 λεπτά από το San Juan και αποτελεί το πιο πολυσύχναστο μέρος της Ίμπιζα. Ο κόλπος έχει κρυστάλλινα νερά, κατάλευκη άμμο και καταπληκτική πανοραμική θέα. Μπορείτε να φτάσετε εκεί είτε με αυτοκίνητο, είτε με το καραβάκι από San Antonio. Το πάρκινγκ είναι πολύ ευρύχωρο.


Playa d 'en Bossa


Ibiza Town (Eivissa)
Η πρωτεύουσα της Ίμπιζα εμπεριέχει όλη τη μαγεία του νησιού. Τόσο τη μέρα όσο και τη νύχτα, τα πράγματα που μπορείς να κάνει και να δει κανείς είναι πρακτικά ανεξάντλητα. Εξερευνήστε την πάντα πολυάσχολη περιοχή του λιμανιού που σφύζει από μπαρ, cafés και κλαμπ. Κάντε μία βόλτα στη μαρίνα που είναι περιτριγυρισμένη από γιοτ και φοβερά εστιατόρια. Επισκεφτείτε την λαβυρινθώδη παλιά πόλη με κτίρια του 16ου αιώνα και απολαύστε την καταπληκτική θέα. Χαλαρώστε στην Plaza del Parque απλά βλέποντας τον κόσμο να περνάει από μπροστά σας, ψωνίστε από τις μπουτίκ και τα καταστήματα στο κέντρο της πόλης. Ή πάρτε το καραβάκι για Formentera ή οποιαδήποτε από τις γειτονικές παραλίες. Παρεμπιπτόντως, στην περιοχή της μαρίνας βρίσκονται το κλαμπ El Divino, το Ibiza Casino και ελαφρώς πιο κάτω το παγκοσμίως γνωστό κλαμπ Pacha.

San Antonio
Το San Antonio είναι ένας από τους πιο τουριστικούς προορισμούς του νησιού και αποτελεί το σπίτι των Es Paradis και Eden, δύο από τα γνωστότερα κλαμπ του νησιού. Passeig de la mar λέγεται ο πολυσύχναστος πεζόδρομος γύρω από τον κόλπο του San Antonio ο οποίος ενδείκνυται για περιπάτους. Απόλυτο must της Ίμπιζα θεωρείται το ηλιοβασίλεμα στην περιοχή και το απόλυτο μέρος για να το θαυμάστε είναι στο Café Savannah ή το Café del Mar, δύο από τα γνωστότερα beach bar παγκοσμίως.

Talamanca
Ο πανέμορφος κόλπος Talamanca απέχει μόλις 15 λεπτά  με τα πόδια από την πόλη της Ίμπιζα. Πρόκειται για ένα ήσυχο resort με υπέροχη αμμώδη παραλία και ρηχά νερά. Στην περιοχή υπάρχει μεγάλη γκάμα από ξενοδοχεία που προσφέρουν όλα τους  θέα προς την πόλη και τον κόλπο. Ένας πεζόδρομος διανύει ολόκληρο τον κόλπο και κατά μήκος του θα βρείτε στοιχισμένα μικρά μπαρ beach bars και εστιατόρια πολύ δημοφιλή ανάμεσα στους ντόπιους. Το Talamanca είναι πολύ αγαπητός προορισμός για πολλούς ταξιδιώτες διότι προσφέρει ήσυχες στιγμές και ταυτόχρονα διασκέδαση στα κλαμπ Pacha και El Divino. Γενικότερα, ολόκληρη η κλαμπ σκηνή της πόλης βρίσκονται πολύ κοντά.

Παλιά πόλη (Dalt Vila)

Παραλίες

Cala Carbo: μία από τις μικρότερες και πιο πριβέ παραλίες της Ίμπιζα (50μ. μήκος και άλλα 50μ. πλάτος). Περικυκλωμένη από βραχώδεις λόφους, η Cala Carbo διαθέτει ξαπλώστρες και είναι ιδανική για παιδιά, αφού δεν βαθαίνει απότομα. Ενδείκνυται και για μικρά ιδιωτικά σκάφη. Κοντά υπάρχουν δύο πολύ καλά εστιατόρια που ειδικά τα Σαββατοκύριακα είναι πολυσύχναστα, γι’  αυτό κλείσετε τραπέζι πριν πάτε. Τέλος, το πάρκινγκ  που έχει η παραλία είναι κάπως μικρό, με άλλα λόγια δηλαδή, όσο πιο νωρίς πάτε τόσο το καλύτερο ειδικά Σαββατοκύριακα και κατά την υψηλή τουριστική περίοδο (Ιούλιο - Άυγουστο).
Cala d'Hort: βρίσκεται 10 λεπτά περίπου με το αυτοκίνητο από San José και Cala Vadella. Το μεγαλύτερο ατού της κατά πολλούς, είναι η θέα της στο νησί Es Vedra που απέχει μερικές εκατοντάδες μέτρα από την παραλία. Είναι μία αρκετά μεγάλη παραλία (150μ. μήκος και 15-25μ. πλάτος) σε κάποια σημεία  με αμμουδιά, σε άλλα με βότσαλο. Αρκετά οργανωμένη -με ξαπλώστρες, ομπρέλες, πρόσβαση για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα και ναυαγοσώστη- που τείνει να γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής. Εδώ θα βρείτε και δύο εστιατόρια φημισμένα για το φρέσκο ψάρι τους, καθώς και μία μικρή beach boutique με επώνυμο beachwear. Υπάρχει και άλλο ένα εστιατόριο, το Es Boldado, επάνω στο δρόμο από το San Jose, που κατά κοινή ομολογία είναι και το καλύτερο. Έχετε υπ’ όψη ότι ο δρόμος είναι πολύ στενός και στην άκρη του γκρεμού, γεγονός που μπορεί να δυσκολέψει ένα νέο ή αγχώδη οδηγό. Το πάρκινγκ είναι και εδώ μικρό.

Cala d'Hort
Cala Salada: εξαιρετικά δημοφιλής στους ντόπιους και στους σκαφάτους. Η πρόσβαση είναι δυνατή μόνο με αυτοκίνητο, απέχει 15 λεπτά από San Antonio και δεν υπάρχει τουριστικό καραβάκι που να την προσεγγίζει. Εκεί θα βρείτε ξαπλώστρες, ντουζιέρες, ναυαγοσώστη, πάρκινγκ και ράμπες για αναπηρικά καροτσάκια. Έχει μήκος περίπου 200μ., πλάτος από 5 μέχρι και 30μ. και υπέροχα καταγάλανα νερά τέλεια για κολύμπι. Η βραχώδης παρθένα περιοχή προς τα δεξιά είναι ό,τι πρέπει για μεγάλους περιπάτους και πολύ αγαπημένη για τους ντόπιους. Θα δείτε πολλές σπηλιές, οι περισσότερες όμως έχουν μπροστά τους μία μπάρα που απαγορεύει την είσοδο (οι παραβάτες τιμωρούνται με αυστηρά πρόστιμα). Κοντά στην παραλία υπάρχει και ένα εστιατόριο που προτιμούν οι μόνιμοι κάτοικοι.
Cala Xuclar: ένα από τα ελάχιστα μέρη που έχουν μείνει στο νησί για όσους αναζητούν την απομόνωση. Πρόκειται για μία πολύ μικρή παραλία (35μ. μήκος και 20μ. πλάτος) με ένα και μοναδικό κιόσκι, καλύβες ψαράδων, καθαρότατα νερά και την απόλυτη αίσθηση ηρεμίας. Απέχει 5 λεπτά με το αυτοκίνητο από San Juan και Portinatx, το πάρκινγκ είναι περιορισμένο και ο δρόμος από το πάρκινγκ προς την παραλία είναι κάπως απότομος.

San Antonio


Clubbing

Pacha
Άνοιξε το 1973 και γρήγορα έγινε ένα από τα γνωστότερα κλαμπ του κόσμου. Μέχρι και σήμερα είναι σημείο αναφοράς για την house κοινωνία και ο βασικός πυρήνας της «χορευτικής» Ίμπιζα, συνεχίζοντας να εντυπωσιάζει τους πάντες με φαντασμαγορικά σόου, πυροτεχνήματα, τραπέζια VIP σε όλο το μαγαζί και πασίγνωστους DJs όπως οι Guetta, Erick Morillo και Swedish House Mafia. Η είσοδος κοστίζει γενικά γύρω στα 20€, για πάρτι ανεβαίνει στα 40-60€ (για μεγάλα ονόματα όπως ο Guetta ανεβαίνει παραπάνω). Το ποτό έχει 5€ και η μπύρα 12€

Amnesia
Για πολλές χρονιές έχει κερδίσει την κατηγορία  Best Global Club στα International Dance Music Awards του Μαϊάμι. Είναι χωρισμένο σε δύο τεράστια stages, το ένα θυμίζει σκοτεινή σπηλιά, ενώ το άλλο βρίσκεται σε ανοιχτό χώρο που πλημμυρίζει από φως με την ανατολή του ηλίου. Γνωστό για τα πάρτι Cocoon, Cream, Matinée και Espuma (Foam) και για τα κανόνια πάγου που μπορεί να εμφανιστούν ανά πάσα στιγμή. Οι τιμές για τα πάρτι Cocoon και Cream κυμαίνονται από 40 μέχρι 50€ (αναλόγως το μήνα). Τις άλλες μέρες η κοστίζει έχει 25-40€. Το ποτό έχει 15€, η μπύρα 10€ και το νερό 8€.

Eden
Καλύπτει τη μεγαλύτερη γκάμα χορευτικής μουσικής από οποιοδήποτε άλλο κλαμπ στο νησί: trance και techno στο main room, funky house στο back room και με στιγμές garage. Αντίθετα με άλλα κλαμπ στην Ίμπιζα, το Eden έχει αυστηρό dress code: απαγορεύονται τα μαγιό, οι ποδοσφαιρικές εμφανίσεις και πρέπει να φοράτε μπλούζα σε όλη τη διάρκεια της παραμονής σας στο μαγαζί. Η είσοδος κοστίζει 20 με 40€, ενώ τα ποτά κυμαίνονται μεταξύ 6 και 12€. Το νερό στοιχίζει 5 €.

Privilege
Περιγράφεται σαν το «μεγαλύτερο κλαμπ του κόσμου», όμως ακόμα και αυτό δεν μοιάζει αρκετό για ένα κλαμπ αυτού του βεληνεκούς. Το main room του έχει τις διαστάσεις αεροδιαδρόμου και χωράει ολόκληρα μερικά από τα άλλα κλαμπ της Ίμπιζα. Έχει φιλοξενήσει μερικά από τα μεγαλύτερα και γνωστότερα πάρτι στην ιστορία του νησιού. Γνωστό για την πισίνα στο κέντρο του. Η είσοδος θα σας στοιχίσει από 20 μέχρι 50€, το ποτό κοστίζει 12€ και η μπύρα 10€.

Λιμάνι IbizaTown



Διαμονή


Ibiza Gran Hotel


Ένα πολυτελές ξενοδοχείο 5 αστέρων στη μαρίνα, με υπέροχη θέα στο ιστορικό κέντρο της παλιάς πόλης (Dalt Vila) και τη θάλασσα. Σχεδιασμένο για να προσφέρει στους καλεσμένους του απόλυτη χαλάρωση σε πολυτελές περιβάλλον, η φιλοσοφία του συνδυάζει ποιότητα και εξυπηρέτηση.



Aguas de Ibiza Lifestyle & Spa Hotel





Στιλάτο resort 5 αστέρων στη Santa Eulalia, με προσεκτικά σχεδιασμένο ντεκόρ, εμπνευσμένο από τα χρώματα που υπερισχύουν στην Ίμπιζα. Με επίσης προσεγμένα μπαρ και εστιατόρια στο εσωτερικό, καλύπτει με τον καλύτερο τρόπο όλες τις ανάγκες του επισκέπτη. Βρίσκεται σε μία ήρεμη περιοχή, μόνο 20 λεπτά απόσταση από την πόλη της Ίμπιζα και αποτελεί μία από τις πρώτες επιλογές για διαμονή στο νησί.


Πώς θα πάτε

Δεν υπάρχει απ’ ευθείας πτήση από Ελλάδα προς Ίμπιζα, έτσι θα χρειαστεί να πάτε μέσω Μαδρίτης. Πτήσης Αθήνα- Μαδρίτη πραγματοποιούν καθημερινά μέσω Aegean, Swiss και Iberia Airlines.
Από Θεσσαλονίκη με Aegean, Alitalia, MALEV και Lufthansa.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris