" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Με λαμπρότητα η γιορτή του Προφήτη Ηλία στο Ξηρολίβαδο.

Με επίκεντρο την Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Βέροιας κ. Παντελεήμονος, εορτάστηκε στο Ξηρολιβάδο ο Προστάτης του χωριού Άγιος Προφήτης Ηλίας, παρουσία πλήθους κόσμου, που μαζί με την ευλογία της ημέρας αναζήτησε και τον περίφημο δροσερό αέρα του Βερμίου δραπετεύοντας από τον καύσωνα των ημερών. Μεταξύ των πανηγυριζόντων, στον εορτασμό του Αγίου στο Ξηρολίβαδο παρευρέθηκε και η Δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου με την Αντιδήμαρχο Βέτα Αρχοντάκη. Ακολούθησε η αναβίωση της παράδοσης των Εικόνων στο προαύλειο του Ιερού Ναού και στην συνέχεια ο κόσμος κατευθύνθηκε προς το λιβάδι όπου τελέστηκε ο Αγιασμός των πηγαδιών. Ο Μητροπολίτης επισκέφθηκε το Πολιτιστικό Κέντρο όπου τον υποδέχτηκε αντιπροσωπεία του ΠΟΞ με επικεφαλής τον Πρόεδρο Αναστάσιο Βασιάδη, τον Αντιπρόεδρο Αναστασιο Τυφλίδη και την Γ.Γ. Αναστασία Κόγια και αντήλλαξε ευχές με τους
κατοίκους και επισκέπτες του Ξηρολιβάδου. Ως εορταστικό ενθύμιο της ημέρας , στο Σεβασμιότατο προσφέρθηκαν αντίτυπα του περιοδικού ΑΡΩΜΑ ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟΥ και περίτεχνο ποιμενικό κουδούνι που συμβολίζει την ιδιότητα των Ιεραρχών ως Ποιμεναρχών και την ποιμενική παράδοση του Ξηρολιβάδου. Με εξαιρετική λαμπρότητα και μεγάλη προσέλευση κόσμου τελέστηκε και ο Πανηγυρικός Εσπερινός την παραμονή της Εορτής, από τον Αρχιμανδρίτη Σωσίπατρο Πιτούλια ο οποίος μίλησε με θέμα «ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ». Ακολούθησε περιφορά της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Προφήτη Ηλία, πέριξ του Ιερού Ναού. Στον Εσπερινό παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης , ενώ ο Δήμος Βέροιας εκπροσωπήθηκε από την Αντιδήμαρχο Βέτα Αρχοντάκη.
Ιδιαίτερη αίσθηση και συγκίνηση προκάλεσαν νέοι και νέες του Ξηρολιβάδου που παραστέκονταν ως   συνεχής τιμητική φρουρά της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Προφήτη Ηλία.
Το πανηγύρι εξελίχθηκε σε ένα πάνδημο γλέντι στα κέντρα του χωριού, όπου όλοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν τους θαυμάσιους μεζέδες και να απολαύσουν τα εξαιρετικά μουσικά ακούσματα από τα παραδοσιακά συγκροτήματα.
Στο πανηγύρι του χωριού παραβρέθηκε και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης ο οποίος επισκέφθηκε το Πολιτιστικό Κέντρο του Ξηρολιβάδου, όπου τον υποδέχτηκε αντιπροσωπεία του ΠΟΞ. Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης απήλαυσε το παραδοσιακό κέρασμα του Ξηρολιβάδου και ενημερώθηκε για τα ζητήματα του χωριού, παραλαμβάνοντας ως ενθύμιο, αντίτυπα των τευχών του περιοδικού ΑΡΩΜΑ ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟΥ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris