Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Καραμπάτος:Όχι σε Κυριακάτικη Αγορά στα Αρφαρά.

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας με επιστολή του στο Δήμο Καλαμάτας, εκφράζει την αντίθεσή του στην πρόταση για ίδρυση κυριακάτικης αγοράς στα Αρφαρά Μεσσηνίας, επισημαίνοντας ότι μια τέτοια κίνηση, «δεν μπορεί και δεν πρέπει να εξετάζεται στο στενό τοπικό πλαίσιο, αλλά θα πρέπει να αξιολογείται με βάση τις συνθήκες που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή».
Το Επιμελητήριο σημειώνει, ότι μια τέτοια αγορά δεν απευθύνεται μόνο στους κατοίκους της τοπικής κοινότητας, αλλά σε δυνητική πελατεία της ευρύτερης περιφέρειας.
Προσθέτει δε, πως στην ευρύτερη περιοχή, υπάρχει μια τοπική αγορά, το στεγασμένο εμπόριο, που διέρχεται μια καταλυτική κρίση, ενώ ταυτόχρονα στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν και άλλες υπαίθριες αγορές στην Καλαμάτα και το Κοπανάκι, που θα υποστούν σοβαρές συνέπειες από την ίδρυση μιας νέας κυριακάτικης αγοράς σε κοντινή απόσταση.
Επίσης υπογραμμίζει ότι, «οι αγορές αυτές, ακόμη και αν ξεκινήσουν ως ελεγχόμενες, καταλήγουν να εξελιχθούν συνήθως σε κέντρα παραεμπορίου και παραοικονομίας, κυρίως λόγω της αδυναμίας των ελεγκτικών μηχανισμών να παρέμβουν αποτελεσματικά».
Τέλος το Επιμελητήριο ζητά να εκπονηθεί και μελέτη κόστους-οφέλους, που να λαμβάνει υπόψη της τις εξελίξεις στη ζήτηση προϊόντων στην ευρύτερη περιοχή και μέχρι τότε, δηλώνουν αντίθετοι στην ίδρυση της νέας κυριακάτικης αγοράς.