" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Συνεχίζεται με επιτυχία το φεστιβάλ στο Μαρούσι.

Με τη συμμετοχή σπουδαίων και καταξιωμένων καλλιτεχνών του θεάτρου και της μουσικής σκηνής συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία το Φεστιβάλ του Δήμου Αμαρουσίου, προσφέροντας στο κοινό ξεχωριστές στιγμές ψυχαγωγίας.

Το επόμενο τριήμερο η σκηνή του Αμαλείου θεάτρου θα φιλοξενήσει ένα σημαντικό αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο και δύο συναυλίες με σύγχρονα, αλλά και παλιότερα τραγούδια που έγιναν μεγάλες επιτυχίες.

Ειδικότερα:

-«Σαν Παλιό Σινεμά», Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014, από τις 20:30 Η Άννα Φόνσου παρουσιάζει μια μουσικοχορευτική παράσταση βασισμένη σε τραγούδια με τα οποία όλοι μεγαλώσαμε, τα αγαπήσαμε και τα τραγουδήσαμε, όταν τα ακούσαμε στις ταινίες της λαμπρής περιόδου του Ελληνικού Κινηματογράφου. Τραγούδια μεγάλων συνθετών όπως ο Μ. Χατζιδάκις, Μ. Πλέσσας, Σ. Ξαρχάκος κ.ά. που ερμήνευσαν με μοναδικό τρόπο όλοι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές μας.

Τις χορογραφίες της παράστασης υπογράφει ο Πάνος Μεταξόπουλος. Πρωταγωνιστούν η Ειρήνη Πεφάνη στο τραγούδι, η ηθοποιός Τίνα Αλεξοπούλου 
στο τραγούδι και στον χορό, ο Θάνος Τζανής στο τραγούδι και την παρουσίαση, 
ο Γιάννης Παπαχατζής στο τραγούδι και στην κιθάρα, ο Μάριος Παπαδόπουλος στο πιάνο, ο Γιώργος Ξενοκώστας στο μπουζούκι και στο μαντολίνο,
ο Μιχάλης Καζάνας στο μπουζούκι, η Νάνσυ Αγγελάκη στα κρουστά,
ο Τάσος Νικολής στο ακορντεόν και τετραμελής (4) ομάδα χορευτών. 
Επίσης συνεργάζονται η Χριστίνα Πρίνου στο μακιγιάζ και στις κομμώσεις και ο Κωνσταντίνος Λιόντος στον χειρισμό του projector.

Η παράσταση καλεί το κοινό να περιπλανηθεί σε μια διαδρομή που ξεκινά από τα ασπρόμαυρα καρέ των ταινιών τις δεκαετίας του 1960 και φτάνει μέχρι και τα αξεπέραστα μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη. Είναι ένα ταξίδι με έντονα στοιχεία θεατρικότητας, που μέσω του χορού, του τραγουδιού και της εναλλαγής κοστουμιών καθηλώνει και μαγεύει.

-«Τα τραγούδια του Πατέρα μου» Μπιθικώτσης – Βαρθακούρης – Διονυσίου, Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014, από τις 20:30 Οι τρεις καλλιτέχνες, με όνομα «βαρύ σαν ιστορία», βάζουν στις αποσκευές τους τα ωραιότερα ελληνικά τραγούδια, αυτά που γαλούχησαν και συνεχίζουν τρεις γενιές τώρα και μας υπόσχονται στιγμές μοναδικές, γεμάτες μουσική και μνήμες με τραγούδια των τριών θρύλων της ελληνικής μας μουσικής. Του Γρηγόρη ,του Στράτου και του Γιάννη, που όλοι έχουμε αγαπήσει και τραγουδήσει.

- Όλο τον Κόσμο Γύρισες» Γιάννης Κούτρας και Απόστολος Ρίζος, Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014, από τις 20:30 Ο Γιάννης Κούτρας, ο παθιασμένος ερμηνευτής που ταύτισε τη φωνή του με το Σταυρό του Νότου, με τον Απόστολο Ρίζο, έναν από τους πιο ιδιαίτερους και αγαπημένους ερμηνευτές – τραγουδοποιούς της νεότερης γενιάς, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε αυτή την ιδιαίτερη μουσική παράσταση. Θα ακουσθούν όλα τα μεγάλα ποιήματα του Νίκου Καββαδία σε μουσική Θάνου Μικρούτσικου, αλλά και μελοποιήσεις των Δημήτρη Ζερβουδάκη, Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα, Μαρίζας Κωχ, Γιάννη Σπανού, Αρλέτας, Λάκη Παπαδόπουλου, Αργύρη Μπακιρτζή. Μια μουσική συνάντηση βασισμένη στα αστείρευτα σε νόημα και ευαισθησία τραγούδια του ποιητή των θαλασσών, με συγκλονιστικές ερμηνείες, εμπνευσμένες ενορχηστρώσεις και υποδειγματική εκτελεστική προσέγγιση.

Οι εκδηλώσεις προσφέρονται με προνομιακό εισιτήριο για τους Μαρουσιώτες κατόχους Artemis Card, φοιτητές και ανέργους. Επίσης βάσει κοινωνικών κριτηρίων συγκεκριμένος αριθμός εισιτηρίων διατίθεται δωρεάν μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου σε οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας.

Πληροφορίες υπάρχουν διαθέσιμες, επίσης, στον διαδικτυακό τόπο: www.FestivalAmarousiou.gr, και στο Facebook.com/FestivalAmarousiou





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris