" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Αύριο, η επίσημα πρώτη ημέρα, στη Λάρισα.

<<Αθόρυβα>>-χωρίς την εναρκτήρια – πανηγυρικού χαρακτήρα - εκδήλωση όπως τα προηγούμενα χρόνια, ανοίγει αύριο Τετάρτη το πρωί τις πύλες του το Παζάρι της Λάρισας, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών.

Η φετινή διοργάνωση θα διαρκέσει όσο και οι προηγούμενες (μέχρι και τα μεσάνυχτα της 1ης Οκτωβρίου) με τον δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη να υπογραμμίζει στην «Ε» πως «η επόμενη διοργάνωση θα γίνει από μηδενική βάση και σε συνεννόηση με τον Εμπορικό Σύλλογο Λάρισας» και τον αντιδήμαρχο Διοίκησης Γ. Σούλτη να τονίζει πως «επισκέπτες και εμπορικός κόσμος θα ερωτηθούν για τη διοργάνωση».

Οι τελευταίες εκκρεμότητες για τη φετινή διοργάνωση απασχόλησαν σύσκεψη που έγινε χθες το μεσημέρι στο γραφείο του αντιδημάρχου Οικονομικών Παν. Νταή με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων με τον κ. Νταή να διευκρινίζει πως «στο χώρο του Παζαριού, ο δήμος Λαρισαίων θα λειτουργήσει φέτος και Γραφείο Υποστήριξης για τη διευκόλυνση των επισκεπτών και τη διευθέτηση εκκρεμοτήτων».

Στην ίδια σύσκεψη, όπου συμμετείχε και ο κ. Σούλτης, εξετάσθηκαν όλες οι τελευταίες λεπτομέρειες έτσι ώστε η φετινή διοργάνωση να κυλήσει ομαλά και τις χιλιάδες των επισκεπτών να εξυπηρετηθούν από 900 περίπου «καταστήματα» (παράγκες), χωρίς να υπολογισθούν οι χώροι διασκέδασης, ενώ μέχρι χθες είχε μισθωθεί – σύμφωνα και με παλαιότερες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου - το μεγαλύτερο μέρος των πωλητηρίων.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Η πρόθεση της νέας δημοτικής αρχής να «επανεξετάσει» το θεσμό του Παζαριού, με αφορμή και τις ενστάσεις του εμπορικού κόσμου, φάνηκε από τη πρώτη συνάντηση του νυν και του πρώην δημάρχου, Απ. Καλογιάννη και Κων. Τζανακούλη αντίστοιχα, αμέσως μετά τις δημοτικές εκλογές του περασμένου Μαϊου.

Ο κ. Καλογιάννης διευκρίνισε χθες στην «Ε» πως «η επόμενη διοργάνωση θα γίνει από μηδενική βάση και σε συνεννόηση με τον Εμπορικό Σύλλογο Λάρισας προκειμένου η εκδήλωση να λάβει άλλα χαρακτηριστικά. Ο διάλογος και ο σχεδιασμός θα γίνουν έγκαιρα, από τις αρχές του νέου έτους» κατέληξε ο κ. Καλογιάννης έχοντας ήδη υπόψη του τις διαθέσεις του Εμπορικού Συλλόγου.

ΕΡΕΥΝΑ

Τους επισκέπτες της φετινής διοργάνωσης θα αναμένουν και σπουδαστές του Τμήματος Διοίκησης και Διαχείρισης Εργων του ΤΕΙ Θεσσαλίας οι οποίοι, συνοδευόμενοι από καθηγητή του Τμήματος, θα διενεργήσουν έρευνα.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Σούλτης, καθηγητής και σπουδαστές του ΤΕΙ, «προσφέρθηκαν εθελοντικά για τη διεξαγωγή της έρευνας. Πολίτες που θα επισκεφθούν το Παζάρι αλλά και έμποροι που θα λειτουργήσουν στο χώρο του, θα ερωτηθούν μεταξύ άλλων, για το πώς θέλουν να γίνει η διοργάνωση, αν θέλουν να γίνει το Παζάρι, τι θέλουν να αλλάξει κλπ» καταλήγει ο κ. Σούλτης.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Ελευθερία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris