" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

4ήμερο φεστβάλ φυστικιού στην Αίγινα.

Το πανέμορφο νησί της Αίγινας, μόλις μια ανάσα μακριά από το λιμάνι του Πειραιά υποδέχεται και φέτος τους φίλους και επισκέπτες του σε μια ξεχωριστή Γιορτή Φιστικιού! Το Aegina Fistiki Fest δίνει για έκτη χρονιά δυναμικό "παρών" από τις 18 έως τις 21 Σεπτεμβρίου, πλημμυρίζοντας το νησί με αυθεντικές γεύσεις και εορταστική διάθεση!

Με επίκεντρο τη φράση "Γη, Φως, Γεύση, Πολιτισμός| η μεγάλη γιορτή της Αίγινας είναι αφιερωμένη στο διεθνούς φήμης Π.Ο.Π. φιστίκι Αιγίνης με την μοναδική ποιότητα και γεύση του και πραγματοποιείται από το 2009 στα μέσα Σεπτεμβρίου, αφού έχει ολοκληρωθεί η συγκομιδή του.



Το Aegina Fistiki Fest ήταν το όνειρο μιας ομάδας ανθρώπων, που πίστεψαν ότι η φιστικιά, ο καρπός της και οι καλλιεργητές της μπορούν και πρέπει να αποκτήσουν την αναγνώριση που τους αρμόζει για τη συμβολή τους στην ανάπτυξη της Αίγινας.



Όπως κάθε χρόνο, η καρδιά του Φεστιβάλ «χτυπά» στην εμπορική έκθεση, που στήνεται στην κεντρική παραλιακή λεωφόρο της πόλης.



Περισσότεροι από 50 εκθέτες, κατά μήκος της προβλήτας, φιλοξενούν το Αιγινήτικο φιστίκι, τα παράγωγα και τις λιχουδιές, που το έχουν σαν πρώτη ύλη τους, καθώς και μια σειρά από άλλα προϊόντα που παράγονται στην Αίγινα.



Ανάμεσά τους είναι αγροτικά προϊόντα, χειροποίητα κεραμικά, κοσμήματα, κεντήματα και νόστιμα εδέσματα.



Οι επισκέπτες θα έχουν ακόμα την ευκαιρία να παρακολυθήσουν μουσικά και θεατρικά δρώμενα,συναυλίες, φωτογραφικές εκθέσεις και επιμορφωτικές ημερίδες και να ανακαλύψουν ιδιαίτερες γαστρονομικές προτάσεις.

Τα παιδιά θα έχουν την τιμητική τους με ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα, που θα περιλαβάνει, μεταξύ άλλων, κυνήγι θησαυρού,εκπαιδευτικά προγράμματα και θεατρικά παιχνίδια.



Ένα από τχα highlight του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το βράδυ του Σαββάτου, όταν η Ομάδα Γαστρονομίας σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Αθήνας, θα φτιάξουν με επικεφαλής τον Τάσο Πρωτοψάλτη, μπακλαβά με εκατό φύλλα και φιστίκι Αιγίνης.



Η 6η Γιορτή Φιστικιού διοργανώνεται από το Δήμο Αίγινας και την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Αίγινας σε συνεργασία με τοπικούς φορείς.

Περισσότερα για το Φεστιβάλ με ένα κλικ εδώ

Μια οικονομική απόδραση σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα



Σε απόσταση αναπνοής από το λιμάνι του Πειραιά σας περιμένει το μεγαλύτερο νησί του Αργοσαρωνικού, η πανέμορφη Αίγινα, ιδανική ακόμα και για μονοήμερη εκδρομή όλες τις εποχές του χρόνου!

Τόσο κοντά κι όμως τόσο μακριά από όλα, το γραφικό νησί αποτελεί μια από τις πιο οικονομικές προτάσεις απόδρασης, με τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια να στοιχίζουν από 7 επτά ευρώ.



Φτάνοντας στο λιμάνι της σας καλωσορίζει το κατάλευκο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου του Θαλασσινού, ενώ τα επιβλητικά νεοκλασικά κτίρια, βαμμένα με έντονα χρώματα δίνουν αμέσως το στίγμα του νησιού, που αποτέλεσε την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας το 1828.



Αγαπημένη πολλών καλλιτεχνών, όπως του Νίκου Καζαντάκη, ο οποίος έζησε εδώ μεγάλο χρονικό διάστημα, η πόλη της Αίγινας θα σας μαγέψει. Αμαξάκια με άλογα βρίσκονται παρατεταγμένα κοντά στο λιμάνι, έτοιμα να σας οδηγήσουν σε μια γραφική βόλτα δίπλα στη θάλασσα.



Αν επιλέξετε το περπάτημα, ανακαλύψτε τα στενά δρομάκια του νησιού, με τα πολυάριθμα καταστήματα και τα εστιατόρια και καφέ με τις λουλουδιασμένες αυλές.

Περπατώντας στην πόλη θα δείτε την Μητρόπολη της Αίγινας, την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου, στην αυλή της οποίας είναι το Εϋνάρδειο σχολείο, η Σχολή των Δασκάλων του περασμένου αιώνα, όπου ορκίστηκε η πρώτη Ελληνική κυβέρνηση μετά την Επανάσταση του 1821.



Η βιβλιοθήκη της Αίγινας βρίσκεται στην οδό Μητροπόλεως και λίγο μετά το Καποδιστριακό Κυβερνείο, στο ισόγειο του οποίου βρισκόταν το πρώτο Νομισματοκοπείο. Στο Αρχαιολογικό Μουσείο του νησιού θα δείτε πολλά κειμήλια και αρχαία ευρήματα, όπως αγγεία, αγαλματίδια, επιγραφές και νομίσματα.



Ανακαλύπτοντας την πόλη θα βρείτε και τον Πύργο του Μαρκέλλου, έναν ενετικό πύργο – παρατηρητήριο, που χτίστηκε στο τέλος του 17ου αιώνα. Σήμερα στεγάζονται το Καποδιστριακό Πνευματικό Κέντρο του Δήμου της Αίγινας και το Κέντρο Κοινωνικού Προβληματισμού "Σπύρος Αλεξίου", ενώ το ισόγειο χρησιμοποιείται περιστασιακά ως εκθετικός χώρος.

Επιστρέφοντας στο λιμάνι, στο αριστερό του μέρος θα δείτε τον αρχαιολογικό χώρο της Κολόνας, που πήρε το όνομα του από την μοναδική κολόνα, που υπάρχει εκεί, απομεινάρι του Ναού του Απόλλωνα Δελφινίου.



Κατά μήκος της παραλιακής οδού θα βρείτε πληθώρα επιλογών για φαγητό, καφέ και παγωτό, ενώ τα μαγαζάκια με είδη λαϊκής τέχνης, αλλά και παραδοσιακά προϊόντα θα κερδίσουν την προσοχή σας.

Η ψαραγορά με τα παραδοσιακά ουζομεζεδοπωλεία της, οι ψαροταβέρνες για φρέσκο ψάρι και θαλασσινά και τα στιλάτα μπαράκια για ένα χαλαρωτικό ποτό συμπληρώνουν την εικόνα του ιδανικού ταξιδιωτικού προορισμού!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris