Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

2ο παχάρι βιβλίου, στο Ηράκλειο Κρήτης.

Το Επαγγελματικό Σωματείο Εκδοτών – Βιβλιοπωλών Ελλάδος (Ε.Σ.Ε.Β.Ε.) διοργανώνει με την συμμετοχή 150 εκδοτικών οίκων το 2ο Παζάρι βιβλίου στη Κρήτη στο Ηράκλειο από1/10 έως 29/11/2014.
Το  πρώτο παζάρι βιβλίου είχε διοργανωθεί με πολύ μεγάλη επιτυχία το 2013 στο εμπορικό κέντρο TALOS PLAZA, αλλά φέτος μεταφέρθηκε σε δύο ορόφους στο κέντρο της πόλης στηνΛεωφ. Καλοκαιρινού 70-72(στο πρώην πολυκατάστημα Φωκάς) με περισσότερους εκδότες και τίτλους βιβλίων από την προηγούμενη φορά.

Το παζάρι βιβλίου έγινε θεσμός για την πόλη του Ηρακλείου αλλά και για ολόκληρη τη Κρήτη.

Στο παζάρι διατίθενται Βιβλία που έχουν εκδοθεί τουλάχιστον δύο χρόνια πριν και που κατά κανόνα δεν βρίσκονται πλέον στα ράφια των βιβλιοπωλείων με τιμή τουλάχιστον 70% λιγότερο, σε σχέση με την αρχική τιμή που είχαν στα βιβλιοπωλεία.

Όλα τα βιβλία διαθέτουν αυτοκόλλητη ετικέτα barcode με την τελική τιμή πώλησης ώστε το κοινό να βλέπει την τιμή που αγοράζει το κάθε βιβλίο.

Στα αδιέξοδα της οικονομικής κρίσης απαντάμε με διέξοδο πολιτισμού.

250.000 βιβλία - 150 εκδοτικών επιχειρήσεων σε τιμές που αρχίζουν από 0,50 μόλις λεπτά.

Βιβλία όλων των κατηγοριών για όλες τις ηλικίες.

Λογοτεχνία κλασσική και μοντέρνα, ελληνική και ξένη, ποίηση, παιδική λογοτεχνίααλλά και εικονογραφημένα, κόμικς, άλμπουμ, λευκώματα, βιβλία για μαγειρική, για το αυτοκίνητο. Βιβλία ιστορικά, κοινωνιολογίας, ψυχολογίας, πολιτικά αλλά και οικονομίας. Βιβλία για κάθε ηλικία, βιβλία ΟΛΩΝ των κατηγοριών.

Δεν υπάρχει κανείς περιορισμός στο ποσό η στην ποσότητα αγοράς και η είσοδος είναι ελεύθερη. Μπορεί να αγοράσει κανείς και ένα μόνο βιβλίο με 0,50 λεπτά.

Μόνο με μια επίσκεψη από κοντά, θα μπορέσει να δεί κανείς και την ποικιλία αλλά και τις απίστευτες τιμές που εκποιούνται τα βιβλία, κάνοντας τα προσιτά σε όλους.

Προειδοποίηση προς το αναγνωστικό κοινό ώστε να είναι πολύ προσεκτικό στα κάθε λογής bazzar-baazar- γιορτές και φεστιβάλ βιβλίου που διοργανώνονται από ιδιωτικές επιχειρήσεις, που μιμούνται τις εκδηλώσεις του σωματείου, χωρίς στην πραγματικότητα να αντιπροσωπεύουν τους 150 εκδότες που το σωματείο αντιπροσωπεύει και φυσικά χωρίς κανένα έλεγχο τιμών. Στην πραγματικότητα διαθέτουν μικρές ποσότητες βιβλίων μερικών εκδοτών και πολλά βιβλία τα διαθέτουν σε πολύ υψηλή τιμή και για τον λόγο αυτό το κοινό πρέπει να ε