" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Τρίκαλα, πανηγυρικά.

Η ετήσια εμποροπανήγυρη των Τρικάλων, είναι ένας θεσμός που αποτελεί μια ολόκληρη ιστορία για την πόλη και τον νομό των Τρικάλων.
Η σπουδαιότητα και η σημασία της υπήρξε ανέκαθεν σημαντική για την εμπορική κίνηση της περιοχής καθώς έμποροι, βιομήχανοι, βιοτέχνες και διάφοροι άλλοι επαγγελματίες, αλλά και οι παραγωγοί για μια εβδομάδα βρίσκονταν σε διαρκή κίνηση συναλλαγών, αναζωογονώντας έτσι την οικονομία της πόλης των Τρικάλων.

Μπορεί να έχει χάσει την αίγλη των παλαιότερων εποχών, μπορεί ακόμα να πραγματοποιείται εν μέσο έντονης οικονομικής κρίσης όμως παραμένει σημαντικό γεγονός και αποτελεί σημείο αναφοράς για τους Τρικαλινούς.
Σήμερα 2014, η ετήσια εμποροπανήγυρη Τρικάλων, συνεχίζει να είναι μία από τις πιο πετυχημένες και καθιερωμένες εμπορικές δραστηριότητες της πόλης, που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.

Το ξακουστό Τρικαλινό παζάρι άρχισε να λειτουργεί από 14 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι και τις 21 του μηνός, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στον συνοικισμό Καρυές, φιλοξενώντας περισσότερες από 500 παράγκες μικροπωλητών και επαγγελματιών εστίασης, καθώς και τις ψυχαγωγικές δραστηριότητες του λούνα παρκ. Καθ’ όλη τη διάρκεια του παζαριού χιλιάδες κόσμου περνάνε από εκεί για να γευτούν και να νιώσουν την… γεύση και την αίσθηση που αφήνει αυτή η εκδήλωση για χρόνια τώρα…

Οι κάτοχοι των παραγκών δεν ανησυχούν για την οικονομική κρίση ισχυριζόμενοι πως οι τιμές τους «τσακίζουν την οικονομική κρίση», όσο ανησυχούν για τις καιρικές συνθήκες, ευελπιστώντας πως θα έχουν για «σύμμαχο» τους τον καιρό».
Για την πρόσβαση και την μετακίνησή σας, από και πρός την εμποροπανήγυρη, έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος στάθμευσης για τα οχήματα, ενώ το Αστικό ΚΤΕΛ Τρικάλων εκτελεί συνεχώς δρομολόγια…»

Κυρίαρχο μέλημα της Δημοτικής Αρχής, που το διοργανώνει είναι η ενίσχυση του πανηγυριού, που αποτελεί κορυφαίο εμπορικό, πολιτισμικό, κοινωνικό γεγονός, προκειμένου να μετατραπεί σε γιορτή για την πόλη και τον Δήμο».0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris