" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Σκοτούσα:αυθεντικό χρώμα Εμποροπανήγυρης.

Αυθεντικό χρώμα εμποροπανήγυρης
Αθρόα η συμμετοχή του καταναλωτικού κοινού που συνειδητά την επιλέγει

Tου Δημητρίου Γ. Νάτσιου

Μεγάλη ήταν η προσέλευση και φέτος του κοινού στην εμποροπανήγυρη της Σκοτούσσας που ξεκίνησε στις 7 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου. Κάτοικοι της γύρω περιοχής, αλλά και όλου του νομού επισκέφθηκαν την φημισμένη εμποροπανήγυρη για να ψυχαγωγηθούν και να προβούν σε αγορές προϊόντων. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ηράκλειας κ.Λευτέρη Στοϊλα η εμποροπανήγυρη σημείωσε και φέτος επιτυχία αφού παρατηρήθηκε κοσμοσυρροή. Εκτιμάται ότι από το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου έως και την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου την εμποροπανήγυρη επισκέφθηκαν περίπου 150 χιλιάδες κόσμος. «Δεν πρόκειται για φανταστικό νούμερο αλλά για πραγματικό» μας δήλωσε ο Λευτέρης Στοϊλας και συμπλήρωσε ότι την εμποροπανήγυρη της Σκοτούσας μπορεί να την επισκεφθεί ο καταναλωτής καθ όλη την διάρκεια της ημέρας λόγω της δροσιάς που προσφέρουν τα πλατάνια Αν και οι καιρικές συνθήκες φέτος δεν βοήθησαν( λόγω βροχής) υπήρχαν μέρες που καταγράφθηκε μεγάλη προσέλευση κοινού. Υπήρχε πληρότητα σε όλα τα πάρκινγκ των αυτοκινήτων ενώ αυτοκίνητα ήταν παρκαρισμένα στους επαρχιακούς δρόμους που συνδέουν την Σκοτούσα με τα Καλά Δένδρα, το Μελενικίτσι και το Γεφυρούδι.

Γιορτή του χωριού

Ο κ. Στοϊλας απέδωσε την επιτυχία της εμποροπανήγυρης στις παροχές και τη ασφάλεια που εξασφαλίζει στους εκθέτες η δημοτική αρχή. «Οι κάτοικοι της Σκοτούσας αποδέχονται την διεξαγωγή της εμποροπανήγυρης ως γιορτή του χωριού, την συνδέουν με την διατήρηση της παράδοσης και χαίρονται γιατί η εμποροπανήγυρη κερδίζει το στοίχημα του χρόνου» ανέφερε ο αντιδήμαρχος Ηράκλειας Λευτέρης Στοϊλας. Προπαραμονή της εμποροπανήγυρης( το βράδυ του Σαββάτου 6 Σεπτεμβρίου) υπήρχαν δύο κρούσματα κλοπών σε σπίτια στην Σκοτούσα ενώ άλλο ένα σημειώθηκε το επόμενο βράδυ της Κυριακής 7 Σεπτεμβρίου. Σε γενικές γραμμές όμως υπήρχε ηρεμία, τάξη και ασφάλεια στο τοπικό διαμέρισμα της Σκοτούσας.Χρήσιμη ήταν η παρουσία των δικυκλιστών αστυνόμων της ομάδας ΔΙΑΣ οι οποίοι εποχούμενοι των μηχανών περιερχόταν σε όλες τις οδούς της Σκοτούσας και φυσικά στο χώρο της Πανήγυρης.

Την τιμητική του το ψημένο αρνί

Η εμποροπανήγυρη της Σκοτούσας δίνει κάθε χρόνο αυθεντικό χρώμα εμποροπανήγυρης. Συμμετέχουν εκθέτες από όλη την Ελλάδα, μπορεί να βρει κανείς από φρούτα, είδη οικιακής χρήσης, ένδυσης, υπόδησης, χαλιά, ενώ στις ταβέρνες που υπάρχουν ο επισκέπτης μπορεί να γευτεί εκλεκτικά κρεατικά. Οι επισκέπτες βέβαια προτιμούν το ψημένο αρνί. Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι επαγγελματίες των υπαιθρίων ταβερνών έμειναν πολύ ευχαριστημένοι από τα χρήματα που είδαν στο ταμείο τους. Για την Σκοτούσα η εμποροπανήγυρη που διεξάγεται κάθε χρόνο τον μήνα Σεπτέμβριο είναι ένα οικονομικό και πολιτιστικό γεγονός. Η τοπική κοινωνία κάθε χρόνο προετοιμάζεται για τη διοργάνωση της προσφέροντας υπηρεσίες στους χιλιάδες επισκέπτες που συνειδητά την επιλέγουν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris