" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Λάρισα:τα είπαν για open mall και παζάρι.

Οι επικείμενες δράσεις Open Mall στο κέντρο της πόλης, η διοργάνωση του Παζαριού, καθώς και η κατάσταση σε πεζοδρόμους, πλατείες (καθαριότητα, τραπεζοκαθίσματα κλπ) απασχόλησαν τη συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης με το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας.

Η συνάντηση είχε κυρίως εθιμοτυπικό χαρακτήρα, αλλά μετά τις καθιερωμένες ευχές και τις διαβεβαιώσεις και των δυο πλευρών για διάθεση στενής συνεργασίας με στόχο την βελτίωση της εικόνας αλλά και της λειτουργίας του κέντρου της πόλης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιώργος Τσιαπλές ενημέρωσε το δήμαρχο για το βασικό σχεδιασμό των δράσεων open mall που προγραμματίζονται για το αμέσως προσεχές διάστημα. Εξάλλου, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την ερχόμενη Πέμπτη, αναμένεται να εγκριθεί και το «Mνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Λαρισαίων και του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας για την υλοποίηση του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου».

Οι επικείμενες δράσεις, στις οποίες, όπως ανέφερε ο κ. Τσιαπλές, έχουν δηλώσει συμμετοχή 120 επιχειρήσεις, μπορούν να επιφέρουν προστιθέμενη αξία στην πόλη, κυρίως εάν αυτές, σε βάθος χρόνου, ενισχυθούν και συνεχισθούν.

Επίσης τέθηκε τα θέμα της λειτουργίας του παζαριού, το οποίο ξεκινάει τη λειτουργία του τις επόμενες ημέρες. Ως γνωστόν, πάγια θέση του Εμπορικού Συλλόγου είναι η αναμόρφωση και η αλλαγή του συγκεκριμένου θεσμού. Ο κ. Καλογιάννης, συμφώνησε ότι θα πρέπει να υπάρξει σοβαρή συζήτηση για την εξέλιξη του παζαριού, ενώ σε ότι αφορά στο ζήτημα της λειτουργίας του κέντρου της πόλης, ο δήμαρχος Λαρισαίων υποστήριξε ότι η δημοτική αρχή θα κάνει ότι μπορεί, προκειμένου να επέλθει η εύρυθμη λειτουργία στο εμπορικό κέντρο της Λάρισας.

Διευκρίνισε δε πως τους επόμενους μήνες θα εκπονηθεί επιχειρησιακό σχέδιο του Δήμου Λαρισαίων για την επόμενη πενταετία, όπου εκεί θα αποτυπωθεί και το όραμα της νέας δημοτικής αρχή για την πόλη.

Στο πλαίσιο της συνάντησης έγινε συζήτηση και για το θέμα που απασχολεί μεγάλο αριθμό εμπόρων και έχει να κάνει με τη διαδικασία των κατασχετηρίων από την πλευρά του ΟΑΕΕ, με το δήμαρχο Λαρισαίων να τάσσεται με το μέρος των εμπόρων και να δηλώσει πρόθυμος να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση.

Στη συνάντηση από την πλευρά του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου εκτός του κ. Τσιαπλέ, συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος κ. Περ. Καζατζίδης, ο γεν. γραμματέας κ. Κων. Βαλιώτης, ο οικονομικός επόπτης κ. Χαρ. Παπαδόπουλος και τα μέλη του Δ.Σ κα. Ελένη Λιάγκουρα και κ. Μιχ. Τζίκας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris