" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Προετοιμασίες για τη γιορτή της Σκήτης.

Φθινόπωρο πια, με κιτρινοκεραμιδί αποχρώσεις, και η Σκήτη, ένα από τα πιο όμορφα χωριά του Δήμου Αγιάς, ετοιμάζεται για τη μεγάλη φθινοπωρινή της εκδήλωση, την καστανογιορτή «Τα δώρα της γης», και το Φεστιβάλ Γευσιγνωσίας, που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 19 Οκτωβρίου από τον Περιβαλλοντικό Μορφωτικό Σύλλογο Σκήτης και Αγιοκάμπου.

Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα αγροτουριστική, πολιτιστική εκ­δήλωση, που αποτελεί θεσμό για όλον το νομό, αφού εκτός του ότι η φε­τινή θα είναι η 11η συνεχόμενη, χρόνο με τον χρόνο παίρνει μεγάλες δια­στάσεις και προσελκύει όλο και περισσότερους επισκέπτες.

Το «ακριβό» χώμα της Σκήτειας γης θα δώσει και φέτος τα δώρα του, το κάστανο εν αφθονία, και άλλα εκλεκτά προϊόντα, όπως μήλο, αχλάδι, ελιά και άλλα, από τα οποία εξαρτάται και η οικονομική ευμά­ρεια των κατοίκων της περιοχής. Ο στόχος της εκδήλωσης είναι η πα­ρουσίαση, η προβολή και η προώθηση όλων αυτών των προϊόντων, κα­θώς και η ανάπτυξη εμπορικών και επαγγελματικών σχέσεων. Θα ξεκι­νήσει στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία του χωριού, με τη μεγάλη έκ­θεση των αγροτικών προϊόντων. Στους επισκέπτες θα προσφερθούν κά­στανα ψητά, προσφορά των παραγωγών, και άφθονο κρασί, προσφορά των οινοποιείων Τυρνάβου, Μεσονικόλα (Καραμήτρου) και τσίπουρο «Βρυσσά».

Φέτος, εξέχουσα θέση θα έχει το Φεστιβάλ Γευσιγνωσίας, ανα­βαθμισμένο, και με πολλές συμμετοχές μαγείρων, ζαχαροπλαστών, του Ι.Ε.Κ. Μαγειρικής Θεσσαλίας, του εργαστηρίου γεύσεων «ΓΙΑΜ» της Αύρας Πανοσοπούλου, και άλλων των οποίων νοστιμιές θα έχουν τη δυ­νατότητα όλοι να γευτούν ή ακόμη να προμηθευτούν τα παραδοσιακά εδέσματα που θα ετοιμάσουν και οι γυναίκες του συλλόγου. Ενδιαφέρον, επίσης, παρουσιάζει το διαγωνιστικό μέρος της γευσιγνωσίας, όπου θα βραβευτούν τα καλύτερα φαγητά και γλυκά.

Στην εκδήλωση, που γίνεται με τη συνεργασία του Δήμου Αγιάς και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, θα πάρουν μέρος εκτός των προαναφε­ρόμενων Ι.Ε.Κ. και «ΓΙΑΜ», τα εργαστήρια παραδοσιακών εδεσμάτων «ΘΕΟΝΙΑ», «Θεσσαλικός Κάμπος», «Pie lab», τα σαπούνια «Συλλο­γής», το «Κτήμα Μάνδαλλο», τα κεραμικά «Κοχλίας», οι φίλοι της αμπέλου και του οίνου «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» και η λέσχη μελέτης και προστα­σίας της μυκητοχλωρίδας και του δάσους «ΑΜΑΝΙΤΑ». Η εκδήλωση θα κλείσει το απόγευμα με το μουσικό σχήμα του Κώστα Κωστούλη. Παραδοσιακούς χορούς θα παρουσιάσουν τα χορευτικά σχήματα Αγιάς και Δένδρων.

Το πρόγραμμα παραμένει ανοιχτό και για άλλες συμμετοχές στα τηλέφωνα 6946778189 και 6970017267.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris