" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Εμποροπανήγυρη Μεσσήνης.

Στις 10.30 το πρωί του ερχόμενου Σαββάτου θα γίνει στο ναΰδριο της Αγίας Παρασκευής στη Μεσσήνη η υποδοχή της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας και των ιερών λειψάνων και θα ακολουθήσει η λιτάνευσή τους στις οδούς της Μεσσήνης μέχρι το μετόχι της Μονής Βουλκάνου, όπου και θα παραμείνει για οκταήμερο.
Της υποδοχής και της λιτάνευσης θα προστεί ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ενώ μετά το πέρας της τελετής θα δοθεί δεξίωση στην αίθουσα του αναψυκτηρίου στο κεντρικό πάρκο.

Η κάθοδος της εικόνας σηματοδοτεί και την έναρξη του πανηγυριού της Μεσσήνης.
Σημείωση:

Με την υποδοχή της εικόνας της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, ξεκινά το φημισμένο πανηγύρι της Μεσσήνης.

Στην συνέχεια ακολουθεί Λιτανεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, Πρωτοστατούντος του Μητροπολίτου Μεσσηνίας Χρυσοστόμου. Μετά την λιτανεία η εικόνα θα εναποτεθεί για οκταήμερο προσκύνημα στο Μετόχι της Μονής Βουλκάνου.
Η εικόνα της Θεοτόκου που έχει διασωθεί μέχρι σήμερα και είναι θαυματουργή, ευρέθει μέσα στην κουφάλα μιας βελανιδιάς κατά τους χρόνους της εικονομαχίας. Φέρει την επιγραφή ” Η ΟΔΗΓΗΤΡΑ ΕΠΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΗ ΕΝ ΤΩ ΟΡΕΙ ΒΟΥΛΚΑΝΩ” και λέλεται ότι την εφτιαξε ο Απόστολος Λουκάς.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα πανηγύρια της Πελοποννήσου.

Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου η Μεσσήνη θα αποτελέσει πόλο έλξης για χιλιάδες Μεσσήνιους, αλλά και κατοίκους των όμορων νομών, για να πραγματοποιήσουν αγορές ή να δοκιμάσουν την περίφημη γουρουνοπούλα της περιοχής ή ακόμα να απολαύσουν λουκουμάδες με σοκολάτα και χαλβά Φαρσάλων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris