" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Αρκαδία:γιορτή κάστανου.

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014 διοργανώνεται στην Καστανίτσα Αρκαδίας, από τον Μορφωτικό και Φυσιολατρικό Σύλλογο των Απανταχού Καστανιτσιωτών, η «Γιορτή του Κάστανου».

Η εν λόγω εκδήλωση που πραγματοποιείται από το 1983, έχει αναδειχτεί, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ως μία από τις σημαντικότερες αγροτικές – πολιτιστικές εκδηλώσεις της χώρας αλλά και ως θεσμός που έδωσε ζωή και ανάπτυξη στην Καστανίτσα αλλά και στην γύρω περιοχή τα τελευταία χρόνια.

Το πρωί του Σαββάτου θα προσφέρεται τσάι του βουνού στους πρώτους επισκέπτες που θα καταφθάσουν ενώ από το μεσημέρι θα σερβίρονται παραδοσιακά τοπικά φαγητά όπως φασολάδα παντρεμένη, βραστή γίδα και βέβαια φαγητά και γλυκά τα οποία θα έχουν ως βασικό υλικό το κάστανο, συντροφιά με κρασί, τσίπουρο και παραδοσιακή μουσική.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα λάβουν χώρα διάφορα δρώμενα όπως παρουσίαση παραδοσιακών χορών και παράλληλη αναφορά στην ιστορία προέλευσης του κάθε χορού, από τοπικούς συλλόγους, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει παρουσίαση παραδοσιακών πιάτων του χωριού.

Παράλληλα, τη Γιορτή θα πλαισιώνουν εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας, λαογραφικού υλικού και χειροποίητων δημιουργιών και βέβαια ενημερώσεις σχετικά με το περιβάλλον και το κάστανο από το Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα.

Περισσότερες πληροφορίες στο: http://www.kastanitsa.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris