" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Η μεγάη γιορτή της Πάτρας και της Εκκλησίας.

Μια ιδιάζουσα συνθήκη βιώνει σήμερα η Πάτρα, μέσα από δύο ετερόκλητα γεγονότα.

Κατ΄αρχάς η πόλη γιορτάζει σήμερα ένα πολύ σπουδαίο γεγονός για την ίδια αλλά και για την ιστορία της εκκλησίας, γενικότερα. Συμπληρώνονται πενήντα χρόνια από την επιστροφή της Κάρας του Πολιούχου της Αγίου Ανδρέα, μια χειρονομία του Βατικανού, το 1964, που αποτέλεσε κίνηση καλής θέλησης έναντι της ορθόδοξης εκκλησίας, με στόχο τη θέρμανση και σύσφιγξη των παραδοσιακά διαταραγμένων σχέσεων.
Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών για την 50η επέτειο Επανακομιδής της Αγίας Κάρας του Πολιούχου των Πατρών, Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, στον τόπο του μαρτυρίου του.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, σήμερα στις 6.00-9.00 π.μ. θα τελεσθεί Όρθρος - Θεία Λειτουργία στον Παλαιό Ιερό Ναό, στις 7.00-10.30 π.μ. Όρθρος - Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον νέο ναό και χειροτονία διακόνου. Η λιτάνευση της Αγίας Κάρας θα ξεκινήσει στις 5.45 μ.μ. με κατεύθυνση προς την Ιχθυόσκαλα, όπου δια θαλάσσης θα μεταφερθεί στον Μώλο Αγίου Νικολόυ και στην Πλατεία Τριών Συμμάχων. Στην ιχθυόσκαλα και περί την 6.15 μ.μ. θα τελεσθεί αγιασμός για την έναρξη της νέας περιόδου εργασίας των αλιέων, ιχθυοπαραγωγών αι ιχθυοπωλών. Στις 7.00 μ.μ. θα τελεσθεί ευχαριστήρια Δοξολογία στην πλατεία Τριών Συμμάχων. Στις 7.30 μ.μ. θα ξεκινήσει η Ιερά Λιτανεία η οποία δια της οδού Αγίου Ανδρέου θα καταλήξει στον Νέο Ιερό Ναό του Πολιούχου, όπου θα ψαλεί η ιερά Παράκληση προς τον Απόστολο Ανδρέα.
Το δεύτερο γεγονός έχει απολύτως κοσμικά αλλά και ψυχαγωγικά χαρακτηριστικά. Πρόκειται για τους αγνώες επίδειξης μονοθέσιων "καρτ" αυτοκινήτων, προσομοιωμένων μοντέλων της φόρμουλα, που θα εξελιχθεί στο κέντρο της πόλης τις μεσημεριανές ώρες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris