ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑZΑΡΙΑ ΤΟΥ 2020 & ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΩΡΑ 09:00 π.μ. έως 17:00 ΤΗΛ: 210-8547920
" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ θΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΕΩΤΕΡΑΣ ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΑΪΟΥ ΤΟ ΤΗΛ 210- 85 47 920 ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΩΡΑ 09:00 π.μ. ΕΩΣ 17:00''

Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2014

Ζάκυνθος:το πανηγύρι της Σπηλούλας.

To πανηγύρι της Σπηλούλας 
 Από τα τελευταία του καλοκαιριού


Ένα από τα τελευταία φθινοπωρινά πανηγύρια και αυτό στο γραφικό εκκλησάκι της Σπηλούλας. Κλήρος και λαός θιασώτες όλοι των παραδοσιακών εθίμων με θρησκευτική ευλάβεια και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια έσπευσαν να παρακολουθήσουν τη λειτουργία στον επάνω Ναό, και να προσκυνήσουν ευλαβικά στον κάτω, μέσα στο βράχο, όπου σύμφωνα με την παράδοση ανακαλύφθηκε η Εικόνα της Παναγίας.
Το απόγευμα μετά από την Παράκληση έγινε η λιτανεία της Εικόνας στους γύρω ελαιώνες και ακολούθησε λαϊκό γλέντι. Τα παστέλια, οι φυτούρες, τα αυτοσχέδια τραπέζια με τα ψητά συμπλήρωναν την καταπληκτική θέα από την Κεφαλονιά μέχρι το Μαραθονήσι και από την Κυλλήνη μέχρι τα χωριά της Ρίζας. Ένα υπέροχο τόπο από άποψη φυσικού περιβάλλοντος που ξεδιπλώνεται πάνω σ’ ένα κατάφυτο από λιοστάσια και πεύκα λόφο.
Σύμφωνα με τον ιστορικό Ντίνο Κονόμο, πρόκειται για «εκκλησάκι, καμωμένο με πελέκι, που βρίσκεται στη μέση σχεδόν του βράχου, όπου, σύμφωνα με την παράδοση, βρέθηκε σε μια χαραματιά παλιά θαυματουργή εικόνα της Παναγίας».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris