" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Έλληνες επιχειρηματίες, κόντρα στη κρίση.

Αφιέρωμα της Frankfurter Rundschau στη νεανική επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα

«Νέοι επιχειρηματίες με φαντασία ίδρυσαν τα προηγούμενα έξι χρόνια περίπου 200.000 επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Αποδεικνύουν ότι η χώρα έχει οικονομικό μέλλον παρά την κρίση», γράφει η Frankfurter Rundschau σε αφιέρωμα της σχετικά με τη νεανική επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα.

«Περίπου 575.000 ελληνικές επιχειρήσεις δεν επέζησαν της ύφεσης», ωστόσο ορισμένοι νέοι δεν δίστασαν να ιδρύσουν δικές τους επιχειρήσεις, σημειώνει το δημοσίευμα. Μεταξύ άλλων αναφέρεται το παράδειγμα του Νίκου Μωραϊτάκη και του Σπύρου Μαγιάτη, οι οποίοι ίδρυσαν την εταιρεία Workable το 2012, «στο απόγειο της κρίσης», σχολιάζει ο αρθρογράφος και σημειώνει:

«Οι δύο νεαροί Έλληνες άφησαν τις καλοπληρωμένες, σίγουρες δουλειές τους στην εταιρεία λογισμικού Upstream για να ιδρύσουν μία δική τους εταιρεία start up», με βασική επιχειρηματική ιδέα, όπως σημειώνεται, να φτιάξουν μία εφαρμογή που διευκολύνει μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη διαδικασία αιτήσεων εργασίας και σε ζητήματα προσωπικού ελλείψει αρμόδιου τμήματος.

Στο ίδιο δημοσίευμα, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, επισημαίνεται ακόμη ότι το βήμα των δύο νεαρών ήταν «θαρραλέο, δεδομένης της ανεγία σε ποσοστό 27%. Αλλά οι δύο Έλληνες δεν μετάνιωσαν την απόφαση», καθώς η εταιρεία βρήκε στο μεταξύ επενδυτές και σήμερα απασχολεί 18 συνεργάτες. Ο αρθρογράφος υπογραμμίζει ότι σχεδόν 18.000 επιχειρήσεις ιδρύθηκαν το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Όπως παρατηρεί, αυτό δείχνει ότι «ορισμένοι έλληνες επιχειρηματίες βλέπουν στην κρίση την ευκαιρία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris