" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Πάτρα:3ο παζάρι των εκδοτών βιβλίου.

Ώρες λειτουργίας καθημερινά από τις 10 το πρωί έως 9 το βράδυ. Σάββατα 10 πρωί έως 8 βράδυ – Κυριακές κλειστά.
Οι διοργανωτές αναφέρουν μεταξύ άλλων, για τη διοργάνωση, τα εξής: "Για τρίτη χρονιά στην Πάτρα η εκδήλωση που το κοινό με την αγάπη του την καθιέρωσε σαν θεσμό . ΠΡΟΣΟΧΗ: Το παζάρι βιβλίου μετακόμισε (από το εμπορικό κέντρο Veso Mare που είχε διοργανωθεί τις δύο προηγούμενες χρονιές) στο κέντρο της πόλης στην οδό Ερμού 44 (ανάμεσα στις οδούς Μαιζώνος και Ρ. Φεραίου απέναντι από το κατάστημα Hondos center).

Το παζάρι βιβλίου οργανώνεται από το Επαγγελματικό Σωματείο Εκδοτών – Βιβλιοπωλών Ελλάδος (Ε.Σ.Ε.Β.Ε.) Το ετήσιο παζάρι βιβλίου στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια αποτελεί την μεγαλύτερη εκδήλωση στο χώρο του βιβλίου στην Ελλάδα (όσον αφορά τον αριθμό των εκδοτών που συμμετέχουν αλλά και τον αριθμό των επισκεπτών).

Γίνεται τεράστια προσπάθεια, το παζάρι βιβλίου να βρεθεί σε κάθε πόλη της περιφέρειας, ώστε να μπορέσει όσο το δυνατό περισσότερο κοινό να φτάσει κοντά στο βιβλίο, που αυτούς τους δύσκολους οικονομικά καιρούς τείνει να γίνει είδος πολυτελείας για την μέση Ελληνική οικογένεια, που στερείται ακόμη και βασικών ειδών επιβίωσης εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης. Για τον λόγο αυτό το παζάρι βιβλίου διοργανώνεται από το σωματείο και στο Ηράκλειο της Κρήτης, τον Βόλο, την Λάρισα, την Ξάνθη, την Καβάλα και τον Πειραιά.

Στα αδιέξοδα της οικονομικής κρίσης απαντάμε με διέξοδο πολιτισμού. 150 εκδότες διαθέτουν 250.000 βιβλία σε τιμές που αρχίζουν από 0,50 ευρώ. Ενδεικτικά από τα βιβλία που θα διατεθούν φέτος: Το 50% έχει τιμή πώλησης κάτω από τρια ευρώ, ενώ το 90% των βιβλίων έχει τιμή πώλησης κάτω των πέντε ευρώ. Το παζάρι βιβλίου των εκδοτών δεν έχει καμία σχέση με προσπάθειες μίμησης που κάνουν ιδιωτικές επιχειρήσεις σε διάφορες περιοχές.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και δεν υπάρχει όριο αγορών σε ποσό η ποσότητα. Τα νέα βιβλία το κοινό μπορεί να τα προμηθεύεται από τα βιβλιοπωλεία της πόλης που κι αυτά δοκιμάζονται σκληρά από την οικονομική κρίση".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris