" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Παραδοσιακή Εμποροπανήγυρη Στυμφαλίας.

Παρά τις ισχυρές καταιγίδες, δεκάδες μικεοπωλητών , έστησαν σήμερα 09 του μηνός τους πάγκους τους εν αναμονή της προσέλευσης των χιλιάδων καταναλωτών που επισκέπτονται παραδοσιακά την Εμποροπανήγυρη στα Κιόνια.


Στην Στυμφαλία.!!! εορτάζεται η μεγάλη θρησκευτική εορτή του Σταυρού 9 Eώς 15 Σεμπτεμβρίου.! Τα παλιά τα χρόνια η παραδοσιακή αυτή ζωοπανήγυρις..! που συγκέντρωνε χιλιάδες επισκέπτες από ολόκληρη την Κορινθία και τους γειτονικούς νομούς της Πελοποννήσου ήταν τους,και γνωστή ως ζωοπανήγυρι στα Κιόνια!!! επειδή πουλιόντουσαν και αγοράζονταν εκατοντάδες ζωντανά ζώα κάθε είδους(πρόβατα, κατσίκια ,αγελάδες ,άλογα, χοιρινά ,κότες ,γαλοπούλες κ.α).

η ζωοπανήγυρις! μετά απο τόσα χρόνια εξελίχτικε σε εμποροπανήγυρις που δίνει την ευκαιρία σε δεκάδες μικροπωλητές από όλη την Ελλάδα να στήσουν τους πάγκους τους επί 7 μέρες με όλα τα είδη ρούχων , υποδημάτων,παιχνιδιών, λευκά είδη και ακόμα δίνει την ευκαιρία για αγορές αυτοκινήτων τρακτέρ και γεωργικών μηχανημάτων!

Οι ταβέρνες της περιοχής προσφέρουν την σπεσιαλιτέ τους που είναι γουρουνόπουλο στην σούβλα και συνοδεύεται με παγωμένη μπύρα και δροσερό εκλεκτό ντόπιο κρασί.

Μέχρι και ζωντανές πεντανόστιμες πέστροφες μπορείτε να διαλέξετε στην ειδυλλιακή ταβέρνα του Κόλλια Αναστασίου δίπλα σε άφθονα τρεχούμενα νερά και να σας τις ψήσουν στα κάρβουνα!

Σε όλη την διάρκεια της εμποροπανήγυρις οι οργανωτές παρουσιάζουν γνωστές δημοτικές ορχήστρες οι οποίες χαρίζουν στους επισκέπτες γνήσιο παραδοσιακό γλέντι που κρατάει μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες…. η εμποροπανήγυρι ειναι στην στυμφαλία κορινθίας γνωστή εως »ΚΙΟΝΙΑ»…!!! Οι φιλόξενοι κάτοικοι του χωριού με τα μαγαζιά τους σας περιμένουν και φέτος να σας προσφέρουν μια υπέροχη παραδοσιακή περιποίηση σε πολύ χαμηλές τιμές!

Ταυτόχρονα δεν παραλείπουν να ευχαριστήσουν όλο αυτό τον κόσμο που στηρίζει την εμποροπανήγυρη Στυμφαλίας εδώ και τόσα χρόνια.!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris