Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Η γιορτή του αμπελιού στις Φάνες.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φανών ¨Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ” σας προσκαλεί στην 2η Γιορτή Αμπελιού στις 6 & 7 Σεπτεμβρίου στις Φάνες στο παλιό εργοστάσιο της C.A.I.R.
Κατά την διάρκεια των διήμερων εκδηλώσεων οι επισκέπτες θα μπορούν να περιηγηθούν ελεύθερα στο μουσείο του Βιωματικού Κέντρου Αγροτικής Κληρονομιάς , να συμμετέχουν στο πάτημα των σταφυλιών ,στα μαθήματα ζωγραφικής από τον από τον διακεκριμένο ζωγράφο κο Συράκο Χρήστο ο ποίος θα εκθέσει έργα του με θέμα το αμπέλι. Επίσης θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας , ομιλίες , δραστηριότητες για τα παιδιά , χορευτικά συγκροτήματα και παραδοσιακό γλέντι .

Θα προσφερθούν δωρεάν εδέσματα και άφθονο κρασί .
Στον χώρο θα υπάρχει μικρή αγορά με ψωμί από ξυλόφουρνο ,παστελαριές, γλυκό σταφύλι ,μουστοκούλουρα, κρασοκούλουρα και πολλά παραδοσιακά προϊόντα .

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014
10.00 π.μ- Αναπτυξιακό τουρνουά Beach Volley στο κάστρο Camelot στις Φάνες από τον Ροδιακό Σύλλογο Φίλων Πετοσφαίρισης ‘Τελχινίς’. Το τουρνουά απευθύνεται σε αγόρια και κορίτσια 13-19 ετών και θα έχει την υποστήριξη του Ροδιακού Οργανισμού Αγώνων Νήσων (ΡΟΑΝ).”
17:00 μ.μ – Ο διακεκριμένος ζωγράφος κος Συράκος Χρήστος θα διδάξει στα παιδιά ζωγραφική .Παράλληλα θα εκθέσει πίνακες ζωγραφικής ¨λάδι σε καμβά¨ σχετικά με το αμπέλι .

18:00 μ.μ - Hμερίδα με θέμα : “Οινοτουρισμός. Δρόμος ανάπτυξης για την αμπελουργία της Δωδεκανήσου”
1. “Η Οινική Ιστορία της Ρόδου” από Αντώνη Χατζηιωάννου , Μέλος Δ.Σ. ΕΑΣΔ
2. “Οινοτουρισμός: μια μεγάλη ευκαιρία για την αμπελουργία της Δωδεκανήσου” από Σάββα Μαστόρου , Πρόεδρος Συλλόγου Γεωπόνων Δωδεκανήσου

3. “Οι δρόμοι κρασιού της Δωδεκανήσου”, από Κωνσταντίνο Ζήφο, Διευθυντής ΑΝΔΩ
4. “Επισκέψιμο οινοποιείο. Η μέχρι σήμερα εμπειρία στη Κω” από Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, Οινοποιείο Οινάμπελος – Μέλος Δ.Σ. Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου

Βράβευση σε διακριθέντες διαγωνισμού φωτογραφίας από Σύλλογο Γεωπόνων Δωδεκανήσου.
Επιπλέον θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφιών με θέμα “Αμπελουργικός Πλούτος Δωδεκανήσου”
20:30 μ.μ - Χορευτική παράσταση από το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Φανών ” Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ”
21:00 μ.μ - Λαικό και νησίωτικο γλέντι .

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014
12:00 -13:00 μ.μ – Ομιλία “Η ιδέα και το όραμα του SLOW FOOD”.
Tο Slow food ,το παγκκόσμιο κίνημα οικο-γαστρονομίας το οποίο ανακαλύπτει ,προστατεύει και αναδυκνύει τον γαστρονομικό πλούτο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη Ρόδο .

Ομιλητής : Γρηγόρης Χριστοδούλου – Συμποσιάρχης (convivium leader) του Slow food στην Αττική.
Συντονισμός :Φαίδρα Σπανού
13:00 μ.μ – Δραστηριότητες για παιδιά με κυνήγι θησαυρού και διάφορα παιχνίδια.
14:00 μ.μ. - Παίζω και μαθαίνω : Κυκλοφοριακή αγωγή (ΕΥΘΥΤΑ)

20:30 μ.μ – Παραδοσιακοί Χοροί από την Χορευτική ομάδα «ΤΟ ΧΟΡΟΣΠΙΤΟ»
21:00 μ.μ - Λαικό και νησιώτικο γλέντι
Κατά την διάρκεια των διήμερων εκδηλώσεων ο Πολιτιστικός Σύλλογος θα προσφέρει μουσταλευριά, σταφύλι, μουστολούκουμα και άφθονο κρασί

Στον χώρο θα υπάρχει μικρή αγορά με παραδοσιακά προϊόντα – Τηγανήτες, ψωμί στον ξυλόφουρνο, γλυκό σταφύλι μουστοκούλουρα, κρασοκούλουρα (Μεθυσμένα), σταφίδες και πολλά άλλα.