" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Εμποροπανήγυρη Στυμφαλίας.

Στην Στυμφαλία εορτάζεται η μεγάλη θρησκευτική εορτή του Σταυρού
Τα παλιά τα χρόνια η παραδοσιακή αυτή εμποροπανήγυρις που συγκέντρωνε χιλιάδες επισκέπτες από ολόκληρη την Κορινθία και τους γειτονικούς νομούς της Πελοποννήσου ήταν και γνωστή ως εμποροπανήγυρις-ζωοπανήγυρις επειδή πουλιόντουσαν και αγοράζονταν εκατοντάδες ζωντανά ζώα κάθε είδους(πρόβατα, κατσίκια ,αγελάδες ,άλογα, χοιρινά ,κότες ,γαλοπούλες κ.α).

Σήμερα η εμποροπανήγυρις δίνει την ευκαιρία σε δεκάδες μικροπωλητές από όλη την Ελλάδα να στήσουν τους πάγκους τους επί 8 μέρες με όλα τα είδη ρούχων , υποδημάτων,παιχνιδιών, λευκά είδη και ακόμα δίνει την ευκαιρία για αγορές αυτοκινήτων τρακτέρ και γεωργικών μηχανημάτων!

Οι ταβέρνες της περιοχής προσφέρουν την σπεσιαλιτέ τους που είναι γουρουνόπουλο στην σούβλα και συνοδεύεται με παγωμένη μπύρα και δροσερό εκλεκτό ντόπιο κρασί.

Μέχρι και ζωντανές πεντανόστιμες πέστροφες μπορείτε να διαλέξετε στην ειδυλλιακή ταβέρνα του Κόλλια Αναστασίου δίπλα σε άφθονα τρεχούμενα νερά και να σας τις ψήσουν στα κάρβουνα!

Σε όλη την διάρκεια της εμποροπανήγυρις οι οργανωτές παρουσιάζουν γνωστές δημοτικές ορχήστρες οι οποίες χαρίζουν στους επισκέπτες γνήσιο παραδοσιακό γλέντι που κρατάει μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες.... η εμποροπανήγυρι ειναι στην στυμφαλία κορινθίας γνωστή εως ''ΚΙΟΝΙΑ''...!!! Οι φιλόξενοι κάτοικοι του χωριού με τα μαγαζιά τους σας περιμένουν και φέτος να σας προσφέρουν μια υπέροχη παραδοσιακή περιποίηση σε πολύ χαμηλές τιμές!

Ταυτόχρονα δεν παραλείπουν να ευχαριστήσουν όλο αυτό τον κόσμο που στηρίζει την εμποροπανήγυρη αλλά και το χωριό γενικότερα εδώ και τόσα χρόνια.!

 Σπύρος Κόλλιας
Σημείωση συντάκτη:
Η Εμποροπανήγυρη θα διεξαχθεί από Τρίτη 09 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί τη Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου, ημέρα του Εσταυρωμένου..
Επιπλέον αναφέρουμε πως δεκάδες μέλη μας, δίνουν δυναμικό παρόν στη παρούσα Εμποροπανήγυρη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris