" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Από 9 Απριλίου, τα βιολογικά προϊόντα στη Καλαμάτα.

Τη μεγαλύτερη λαϊκή αγορά βιολογικών προϊόντων στην Πελοπόννησο στοχεύει να δημιουργήσει ο Δήμος Καλαμάτας.Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα και τη συμμετοχή βιοκαλλιεργητών, αποφασίσθηκε η λαϊκή αγορά να ξεκινήσει την λειτουργία της το Σάββατο 9 Απριλίου, σε ήδη διαμορφωμένο χώρο στην κεντρική αγορά της Καλαμάτας.
Η βιολογική λαϊκή αγορά θα λειτουργεί κάθε Τετάρτη και Σάββατο, με συμμετοχή παραγωγών βιολογικών προϊόντων απ’ όλη την Πελοπόννησο και τον πρώτο χρόνο δεν θα καταβάλλεται ενοίκιο στο Δήμο.
Παράλληλα στην ίδια σύσκεψη αποφασίστηκε να καταβληθεί κάθε προσπάθεια από τα στελέχη του δήμου για την προώθηση Μεσσηνίων αγροτών στην βιοκαλλιέργεια.

1 σχόλια:

μεσογειακή διατροφή είπε...

ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΕΜΑΣ
Εκτύπωση | E-mail | Επεξεργασία

Οταν είπα σε κάποιο φίλο τι είναι αυτό που επιχειρώ, αντιμετώπισα ένα μάλλον ειρωνικό χαμόγελο μαζί με ένα ειρωνικό σχόλιο και ούτε λίγο ούτε πολύ το χαρακτήρισε χαζό να θέλω να πουλήσω παξιμάδια και κουλουράκια μέσω του internet όταν οι γιγάντιες αλυσίδες που είναι δίπλα στη πόρτα μας προσφέρουν πάνω από 80000 κωδικούς τροφίμων

Η απάντηση είναι ότι γνωρίζω πως ποτέ δε θα καταφερω να έχω 80000 κωδικούς προς κατανάλωση. Ομως γνωρίζω ΠΟΙΟΣ έφτιαξε τα παξιμάδια και τα κουλουράκια, όπως γνωρίζω ΠΟΥ είναι το ξερικό χωράφι στις Κροκεές της Λακωνίας που μαζεύτηκαν οι ελιές που σας προσφέρω και ΠΟΙΟ ακριβώς χέρι είναι αυτό που τις έβαλε στην άλμη.

Οταν είπα στο Νίκο Χρηστάκο πως τα παιδιά μου με παρακαλάνε να τους φέρω μέλι με κυρήθρα, ο Νίκος μου απάντησε πως τώρα είναι χειμώνας και τις μέλισσες τις ταίζει ζαχαρόπιτα για να ξεχειμωνιάσουν.Δεν αξίζει τώρα να δόσουμε στα παιδιά κυρήθρα με μέλι που έχουν παράγει οι μέλισσες από τη ζαχαρόπιτα που τρώνε!!!

Λέμε με το Νίκο Θεοδωρακάκο να βάλουμε όταν έρθει η ώρα ,αμπελόφυλλα σε άλμη, για να έχουν στη κουζίνα τους οι νοικοκυρές. Βεβαίως στα μεγάλα super markets θα υπάρχει και αυτός ο κωδικός αλλά εμείς μπορούμε να σας πούμε ακριβώς που είναι τα αμπέλια βιολογικής γεωργίας του Νίκου και ποιος ακριβώς μάζεψε τα αμπελοφυλλα.

Σκέπτομαι σιγά σιγά ,εφ΄οσον υπάρχει ενδιαφέρον από εσάς, να προσθέσω κηπευτικά. Τότε όμως, θα είμαι σε θέση να σας απαντήσω στο τηλέφωνο, ακριβώς τι ώρα μάζεψαν τις τομάτες από τα Αρχαία ιερά χώματα της Σπάρτης και όταν φτάσουν στη κουζίνα σας, μερικές ώρες μετά...πιστέψτε με, θα καταλάβετε τη διαφορά.

Είμαι βέβαιος, ανεξάρτητα από τις μεγάλες μονάδες που υπάρχουν δίπλα μας, θα με ανακαλύψουν μερικές δεκάδες φίλοι που θα εξυπηρετώ πάνω σε αυτή τη φιλοσοφία και θα είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. Εννοώ, οι παραγωγοί της Λακωνίας, εγώ με τις καινοτόμες ιδέες μου και εσείς, οι εν δυνάμει φίλοι μου.


lakonika-proionta.gr

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris