" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ:Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο, έπαιζε μπάλα μόνο του, στο δικό του γήπεδο και έχασε 2-0.

Έχουν χάσει τη μπάλα στην κυριολεξία και τα Επιμελητήρια.Μετά τους εμπορικούς συλλόγους, βγαίνουν στην επίθεση οι καρεκλοκέντητοι των Βιοτεχνικών επιμελητηρίων, επειδή η ΚΥΟ έπραξε αυτό που διεκδικούσαμε από την πρώτη ημέρα μιας και ο  Νομοθέτης άτοπα, τους είχε εντάξει ως γνωμοδότες στο υπαίθριο εμπόριο.
Ποτέ αυτοί οι κύριοι δεν συνηγόρησαν να στηθεί ένα πανηγύρι ή κάποια Εμποροπανήγυρη ανά την Επικράτεια, με το πρόσχημα ότι θα τους καταστρέψουμε την τοπική αγορά-ήκουσον-ήκουσον-με 2 ή 7 ημέρες εργασίας μας!!
Ο λόγος είναι σίγουρα οι τιμές πώλησης των προϊόντων μιας και ο μικροπωλητής πουλάει σε χαμηλές τιμές, τα δε μέλη των επιμελητηρίων πωλούν με υπέρογκα ποσοστά κερδών.
Μεταξύ άλλων αναφέρουν:
 «Δεν λειτουργούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί καταστολής του παρεμπορίου, η δε ανοχή της Πολιτείας απέναντί του έχει ξεπεράσει κάθε όριο» επισημαίνει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας.
 Η εξαίρεση των Επιμελητηρίων και των Εμπορικών Συλλόγων από τις διαδικασίες αδειοδότησης υπαιθρίου και πλανοδίου εμπορίου θα σημαίνει απαρχή για νέα προβλήματα. Και τούτο διότι στη λογική της άρσης ανταγωνιστικών καταστάσεων, δημιουργούνται νέα δεδομένα και μάλιστα αθέμιτου ανταγωνισμού με σοβαρές συνέπειες. Η συμμετοχή των επιμελητηρίων και των εμπορικών συλλόγων στις Επιτροπές πρέπει να επιδιώκεται, ώστε ο ρόλος όλων των πλευρών να είναι ισότιμα εξασφαλισμένος προς όφελος της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της ισορροπημένης άσκησης κοινωνικής πολιτικής» 
Γιατί δεν αντιστρέφουμε τους όρους κύριοι;;;
Θέλετε και εμείς να διαμαρτυρηθούμε γιατί ο Νομοθέτης δεν μας εντάσει και εμάς ως δευτεροβάθμιο όργανο, να γνωμοδοτούμε εαν σε κάποιο κατάστημα θα δοθεί ή όχι άδεια λειτουργίας;;;
Ντροπή ρε παιδιά!!!
<<Δεν φάγατε πόρτα>>!!!
Τα υπουργεία απλά έπραξαν το αυτονόητο!!!


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris