" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Έχασε τη μπάλα και ο εμπορικός σύλλογος Θήβας.

Σειρά παίρνει και ο εμπορικός σύλλογος Θήβας, στην κοινή υπουργική απόφαση η οποία μας δικαιώνει και η οποία εξαιρεί δικαίως τους εμπορικούς συλλόγους από τις επιτροπές γνωμάτευσης για το υπαίθριο εμπόριο.
Δηλώνουν:
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: Η Απόφαση του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, για τη μη συμμετοχή των Εμπορικών Συλλόγων στον έλεγχο του πλανόδιου εμπορίου και των πολυκαταστημάτων.
Έντονα προβληματισμένοι ενημερωθήκαμε για την Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης αλλά και Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, σχετικά με τον αποκλεισμό των εκπροσώπων των Εμπορικών Συλλόγων από τις γνωμοδοτικές επιτροπές για το υπαίθριο εμπόριο.
Η ανωτέρω απόφαση θεωρούμε ότι αποτελεί πλήγμα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αφού ουσιαστικά επιχειρεί τη φίμωση της γνώμης των Εμπορικών Συλλόγων και καταργείται το δικαίωμα να εκφράζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις την αντίθεσή τους στην ασυλία που απολαμβάνει το υπαίθριο εμπόριο.
Δυστυχώς τη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία κατά την οποία οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως και ο περισσότερος κόσμος, καλούνται να πάρουν το βάρος της κρίσης στις πλάτες τους, η διαπιστωμένη φοροδιαφυγή που επικρατεί στο υπαίθριο εμπόριο δυστυχώς δεν απασχολεί κανέναν.
Το πρόσφατο μήνυμα της απεργιακής κινητοποίησης, ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δείχνουν αποφασισμένες για οποιαδήποτε μορφή αντίδρασης, δυστυχώς δεν ελήφθη από τους πρωταγωνιστές της συγκεκριμένης απόφασης.
Ίσως έφτασε η ώρα οι έμποροι να βρουν πιο δυναμικούς τρόπους αντίδρασης, μιας και η προσπάθεια να φιμώσουν τους Εμπορικούς Συλλόγους καταδεικνύει την έλλειψη σεβασμού απέναντι στη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.
Η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου αποφάσισε να διαμαρτυρηθεί άμεσα προς του τοπικούς Βουλευτές ζητώντας να αλλάξει η συγκεκριμένη ΚΥΑ.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris