" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Πολιτιστικές εκδηλώσεις για τα 10 χρόνια του «Eλ. Βενιζέλος»


Το «ταξίδι» είναι το θέμα του επετειακού πολιτιστικού προγράμματος με τίτλο «Ευχές από τον Πολιτισμό και την Τέχνη», που διοργανώνει ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, ΔΑΑ, με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από την έναρξη της λειτουργίας του.
Στο πλαίσιο αυτό, 17 πολιτιστικοί φορείς, με τους οποίους ο ΔΑΑ έχει συνεργαστεί τα τελευταία 10 χρόνια, δίνουν και πάλι το «παρών», συμμετέχοντας στην πολιτιστική πρωτοβουλία, η οποία θα διαρκέσει από τις αρχές Απριλίου έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2011.
Πρόκειται για το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης, το Μουσείο Μπενάκη, το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας «Γαία», το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου, το Εθνικό Θέατρο, το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, το Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο, το Μουσείο Ηρακλειδών, το Ελληνικό Μουσείο Nobel, τις Εκδόσεις Μίλητος, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, τη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών Ιδρύματος Α. Ωνάση, το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκης και το National Geographic Greece.
Εκφράζοντας μέσα από τη δική τους ταυτότητα την έννοια «ταξίδι», οι πολιτιστικοί φορείς θα παρουσιάσουν στους χώρους του αεροδρομίου φωτογραφικές εκθέσεις, προβολές, πανώ ζωγραφικής κ.α., συνοδεύοντας τα εκθέματά τους με ευχές για τα 10 χρόνια του αεροδρομίου.
Το Εθνικό Θέατρο θα «ταξιδέψει» και εκείνο στο αεροδρόμιο συμμετέχοντας με την παράσταση «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά. Πρόκειται για μια παράσταση, η οποία αποτελεί κομμάτι της πρωτοβουλίας «Το Εθνικό Θέατρο στην εκπαίδευση» που στόχο έχει να φέρει ένα από τα σημαντικότερα έργα του αρχαίου ελληνικού δράματος αλλά και της παγκόσμιας δραματολογίας κοντά σε εφήβους και νέους.
Στις 12 Μαΐου, την παράσταση θα παρακολουθήσουν στο επίπεδο αναχωρήσεων του αεροδρομίου, μαθητές Λυκείων που θα νιώσουν τη μαγεία του θεάτρου μέσα σε έναν «αντισυμβατικό» χώρο.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris